Japonya gezi rehberi niteliğindeki bu blog yazımda Japonya gezisi maliyeti ne kadar tutar, kaç para harcanır, çok mu pahalı, para yeter mi, ucuz yerler var mı diye merak edenler için, 1 aylık Japonya seyahatimin maliyeti ve genel olarak fiyatlar, ucuz yemek, ucuz alışveriş ve konaklama hakkında bilgi vereyim istedim. Genel olarak Japonya gezisi için gereken harcamaların kalemlerini Türkiye-Japonya uçak bileti bedeli; ülke içi sınırsız tren seyahati sağlayan JR Pass kartı ücreti; konaklama harcamaları; ve genel yeme-içme, müze, şehir içi ulaşım, alışveriş harcamaları olarak dörde ayırabiliriz. Şimdi bakalım Japonya’da bir ay gezmek için kaç para gerekiyor.
Japonya Gezi Rehberi
Japonya seyahati düşünenler için plan yapmaya yardımcı olacak bir Japonya gezi rehberi ve seyahat bilgileri ile imkanları, masrafları ve seçenekleri bu blog yazımda.
Türkiye’den Japonya’ya Nasıl Gidilir?
Türkiye’den Japonya’ya gitmek için Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Tokyo’ya aktarmasız direkt uçuşları var. Japonya şehirlerinden Osaka, Fukuoka, Hiroşima, Nagoya, Okinawa, Sapporo ve Sendai’ye THY ile gidebilirsiniz. Tokyo dışındaki uçuşlar Tokyo duraklamalı. THY Türkiye Japonya uçak bilet fiyatları 4000 liranın üzerinde.
Ben Singapur Hava Yolları (Singapore Airlines) sitesine sık sık baktım, biletler genelde 1000 dolar civarında iken bir gün gidiş-dönüş Tokyo bileti 461 dolara yakaladım ve hemen satın aldım. Japonya gezisi maliyeti açısından Singapur aktarmalı bu ucuz bilet avantajlı oldu, hem de dönüşte Singapur’u gezme şansını yakaladım. 1600 liraya Japonya uçak bileti bulmak kolay değil. Genelde aktarmalı biletler 2800 ile 3500 lira arasında.
Japonya uçak bilet fiyatı
Türkiye‘den Japonya’ya gitmek için uçak bileti bulacağınız diğer hava yolları şunlar:
Kore Hava Yolu Korean Air – Seul aktarmalı, 800 Amerikan Doları ve üzeri.
Rusya Hava Yolu Aeroflot – Moskova aktarmalı, 770+ dolar.
BAE Etihad Airways – Abu Dabi aktarmalı, 1000+ dolar.
Fransa Hava Yolu Air France – Paris aktarmalı, 1050+ dolar.
Hollanda Kraliyet Havayolları KLM – Amsterdam aktarmalı, 1250 dolar ve üzeri.
İstanbul Tokyu uçak yolculuğu direkt uçuşlarla gidiş 11 saat 50 dakika, dönüş 12 saat 45 dakika sürüyor. Aktarmalı uçuşlarda ise uçak değiştirilen kente ve bekleme süresine göre en az 15 saat sürer, 30 saate kadar uzayabilir. Tüm pasaportlara vize yok. Japonya gezi rehberi ulaşım konusunda devam ediyor.
Japan Rail Pass – JR Pass Nedir?
Japonya’da hızlı trenler çok pahalı. Yabancı gezgin ve turistler için toplu tren ulaşım kartı JR Pass alınıp geçerli olduğu süre içerisinde hızlı trenlerle sınırsız seyahat ederek Japonya gezisi maliyeti bir miktar azaltılabiliyor. Bir veya birkaç yakın kente gidecekler için ucuza gelmiyor, ama çok seyahat edecekler için uygun. Japon Demir Yolları Grubu JR Group’u oluşturan 6 şirketin ortak tren kartı olan Japan Rail Pass, trenle Japonya’da ucuz seyahat etmenin en ekonomik yolu. JR Pass kartının geçersiz olduğu şehirler arası tren sayısı çok az.
Japan Rail Pass Türleri ve Fiyatları
2 çeşit Japan Rail Pass var; Green Superior Class Yüksek Sınıf ve Ordinary adlı Normal Sınıf tren biletleri. Her 2 sınıfta 7, 14, ve 21 gün kullanım süreli JR Pass indirimli tren kartları var. Listedeki tren kartı fiyatları Japon Yeni kurunda ve dünyanın her yerinde aynı.
JR Pass türü
|
Green
|
Ordinary
|
||
Süre
|
Yetişkin
|
Çocuk
|
Yetişkin
|
Çocuk
|
7 gün
|
38,880 YEN
|
19,440 YEN
|
29,110 YEN
|
14,550 YEN
|
14 gün
|
62,950 YEN
|
31,470 YEN
|
46,390 YEN
|
23,190 YEN
|
21 gün
|
81,870 YEN
|
40,930 YEN
|
59,350 YEN
|
29,670 YEN
|
1 Türk Lirası 32 Japon Yeni ediyor. 1 Amerikan Doları 111 Japon Yeni. Kartı önceden başka ülkeden satın alamıyor, ama onunla değiştirilecek bir Exchange Order alıyorsunuz. Japonya’da bunu gerçek bir Japan Rail Pass ile değiştiriyorsunuz.
Vagonlar: Reserved, Nonreserved, Green
Ordinary kart ile normal ve hızlı trenlerde Nonreserved vagonlara, kim hangi koltuğu kaparsa oturuluyor. Benim aldığım Green JR Pass ile ise Green vagonlarda daha konforlu koltuklara oturuluyor, yolculuktan önce JR bürolarında rezervasyon bileti alınıyor, ücretsiz tabii. Tren rezervasyon biletlerimden biri aşağıda.
Japan Rail Pass Nereden ve Nasıl Alınır?
Japonya tren kartı ile değiştirilecek Exchange Order Türkiye’de sadece H.İ.S turizmden satın alınabiliyor. İster direkt ofislerine gidip nakit veya kredi kartı ile ödeme yapıp alabilirsiniz, ister internet üzerinden online ya da banka havalesi gönderip satın alabilirsiniz.
JR Pass Nerelerde Geçerli?
Tren : Tüm JR Grup demir yollarının Shinkansen adlı hızlı trenleri (Nozomi ve Mizuho hızlı trenleri hariç), Limited Express trenleri, Express trenler, Radip ve yerel trenlerde kullanılabilir.
Otobüs : JR otobüs şirketlerinin banliyö hatları (JR Tokai, JR Hokkaido, JR Tohoku, JR Kyushu, JR Kanto, West Japan JR, Chugoku JR, JR Shikoku) ve bazı JR otoban otobüs servislerinde geçerli.
Feribot : Sadece JR Miyajima Adası feribotlarında geçerli. Ben de gittim, kaçar mı?
Toplu tren bileti ile birlikte verilen aşağıdaki demir yolları haritası, hızlı trenle seyahat edecekler için adeta minik bir Japonya gezi rehberi.
Kaç günlük JR Pass Almalı?
Bir Japonya seyahat klasiği olan Tokyo, Kyoto, Osaka, Nara ve Hiroşima rotası için 7 günlük tren kartı yeterli ama hızlı bir tur olur bu, bence 14 günlük alıp gezmeye değer. Ben Japonya’da 1 ay gezdim, 3 haftalık JR Pass aldım, ilk 9 gün Tokyo’da kaldığım için kalan sürenin tamamına yetti, kart dışında fazladan hiç hızlı tren bileti satın almam gerekmedi.
JR Pass Nasıl Aktif Edilir?
Tüm ana JR istasyonlarındaki Rail Pass bürolarında Exchange Order ve pasaportunuzu verip Japan Rail Pass kartınızı alabilirsiniz. Artık tren kartınızı geçerlilik süresi başladı, bugün saat 24:00’da 1 günü dolmuş olacak. Artık Japonya’da hızlı trenlerle sınırsız seyahat edebilir, bu sayede görece daha makul bir Japonya gezisi maliyeti sağlayabilirsiniz.
JR Pass bileti şehir içi ulaşımda kullanılır mı?
Sınırlı. Özel şirketlere ait metro hatlarında kullanılamaz, ama JR şehir içi ve banliyö hatlarında kullanılabilir. Örneğin Narita Havalimanı’ndan JR Narita Express hattı ile ücretsiz Tokyo merkezi istasyonuna (Tokyo Station) gidebilirsiniz. Tabii bunun için JR Pass biletini havaalanında aktif etmeniz gerekiyor. Kartın süresini başlatmaya değip değmeyeceğini, kalacağınız gün ve JR Pass kartınızın geçerlilik süresine göre değerlendirmelisiniz. Osaka Kansai Havalimanı ile şehir merkezi arasında da geçerli.
Japonya’da Nerede Kalınır? Türleri ve Konaklama Fiyatları Rehberi
Japonya’da çok çeşitli konaklama olanakları var. Konumuz uygun bir Japonya Gezisi maliyeti olduğuna göre kalınabilecek yerleri ve konaklama seçeneklerini ucuzdan başlayarak sıralıyorum.
Hostel
Yurt yatakhanesi şeklinde toplu odalarda ranzada uyumak sizi rahatsız etmezse gecelik 2000 yen civarı fiyatlarla hostelde ucuz konaklama mümkün.
Kapsül Otel
Bir Japon icadı olan kapsül otel bence yaşanması gereken bir konaklama deneyimi. Bir yatak kutusu veya kabini diyebileceğim bu dar bölmelerde yatak, havalandırma, televizyon, ışık, ayna ve bir de minik raf yer alıyor. Ortak banyo ve tuvaletleri, oturma ve okuma salonları var. Fiyatları konfor ve konumlarına göre 2000 ile 4000 yen arasında değişiyor. Sıra dışı bir yerde kalmak için bence eğlenceli bir konaklama seçeneği. Ben de ilk günler burada kaldım. Duvarlar üstüme üstüme geliyor.
Bakınız Trakyalı bir Türk olarak Japon kapsül otelinde masamı nasıl donattım.
Fakat ertesi gece kapsülde ufak bir mangal yapmaya kalkınca ortalık karıştı. İlçe belediyeye haber verselerdi gene iyiydi, direkt büyükşehiri aramışlar.
Kapsül otelde kapsülümün içi.
Manga Kissa ve İnternet Kafe
Ucuz konaklama amaçlı 24 saat açık çizgi roman ve internet kafelerde kalmak için uyuma kabinleri ve duşlar var, 2000 yen ve benzeri fiyatlarla kalınabiliyor.
Love Hotel – Aşk Oteli
Baş başa kalacak yerleri olmayan bekar çiftlerin veya küçük evlerindeki çocuk gürültüsü ve müdahalesinden kaçmak isteyen evli çiftlerin tercih ettikleri aşk otellerinin ücretleri gündüz birkaç saat dinlenmek için 3000 ile 5000 yen arasında, gecelemek ise 10.000 yen ve üzerinde.
Dışarıdan hiç de aşkı çağrıştırmayan love hotel adlı bu Japon işi konaklama otellerinde böyle fantastik ve konulu odalar olabiliyor.
Business Hotel
Başlangıçta işten geç çıkan ve evi uzak olan Japon iş adamlarının kalmasına yönelik bu ucuz otel türü bugün ülkenin bir çok kentinde var. Ben de bu otellerde kaldım, fiyatları 100 ile 270 lira arasında değişiyor. Bizdeki 3 yıldızlı otellere benzer bir düzeydeler. Elektronik tuvalet ve küvetli çok temiz banyo, televizyon, Wi-Fi, saç kurutma makinesi, su ısıtıcı, mini buzdolabı, çay kahve su ikramı, geleneksel Japon tarzı pijama, büyük yatak, havlu, şampuan, saç kremi, vücut losyonu, diş fırçası ve macunu, saç fırçası, tıraş bıçağı sunulan bu odalarda gardırop yok ve hareket alanları dar. Aşağıda kaldığım bir ucuz otel odamı görüyorsunuz.
Kiralık Gaijin Evleri
Uzun süre kalmak için büyük şehirlerde yabancılara (gaijin) yönelik kiralık evler var.
Ryokan
Han tarzı geleneksel Japon ev otellerinde onsen adlı açık veya kapalı banyolar var. Hem eski geleneksel, hem de modern ve lüks olanları var. Gecelik Ryokan fiyatları 7500 yenden başlıyor ama 40.000 yene kadar lüksleri de varmış. Kimono giyiliyor, futon adlı Japon döşeğinde uyunuyor, ayakkabıyla girilmiyor.
Lüks Otel
Haberim yok. Japonya gibi pahalı bir ülkede ekonomik seyahat etmek, uygun bir Japonya gezisi maliyeti çıkarmak isteyenler için söz konusu bile değil.
Ücretsiz Konaklama
Dünya çapında gönüllü konukseverlik ağı Couchsurfing sitesinden ne yazık ki 1 gece için bile uygun ev sahibi bulamadım, bu nedenle hayatımın en pahalı seyahati oldu. Ev gezmelerinin yaygın olmadığı mesafeli Japon toplum yapısı ve Japon evlerinin çok küçük olması nedenleriyle aktif CS üye sayısı az ve ücretsiz gönüllü kalacak ev bulmak zor.
Japonya Gezisi Maliyeti
Gönüllü ev sahibi bulamayıp 1 ay boyunca otellerde kalmam nedeniyle ve Japonya aşırı değilse de pahalı bir ülke olduğu için en pahalı gezim bu oldu.
İstanbul Tokyo uçak bileti: 1.600 TL
JR Pass sınırsız tren bileti: 2.600 TL
Konaklama maliyeti: 5000 TL
Diğer tüm harcamalar: 4.300 TL
Toplam: 13.500 TL
Yurt dışında para ve banka kartı kullanımı için bu yazıma bakabilirsiniz:
Yurtdışı seyahat için eşyalar, güvenlik, pasaport, bilet, para, banka kartı, telefon
Ucuz Japonya Gezisi Önerileri – Japonya Gezi Rehberi
Ucuz yeme içme ve diğer ekonomik seçeneklerle benimkinden düşük bir Japonya gezisi maliyeti elbette mümkün. Tüm ülkelerde geçerli bilgiler verdiğim Ucuz Gezi Bilgileri adlı yazıma bakabilirsiniz.
Ucuz Yemek Fiyatları
Japonya’da yemek fiyatları tahmin ettiğimden ve yaygın bilinenden daha ucuz çıktı. Japon kentlerindeki 24 saat açık 7-Eleven ve Family Mart marketler adeta birer kurtarıcı, buralardan taneyle 100-150 yene tavuk şiş, 400-500 yen fiyatlı bento adlı hazır ucuz yemek (pirinç, balık, tavuk, et, sebze) kutuları alabilirsiniz.
Et veya balık dolgulu onigiri adlı pirinç köfteleri 100 yen fiyatlarıyla cazip ucuz yemek seçenekleri. 400 yene satılan suşi tabakları da ucuz yiyecek fiyatları sunuyor.
Suşi Treni Lokantaları
Geniş bir barın çevresindeki yürüyen bantlarda dolaşan üç suşili küçük tabaklar 100-150 yen. İstediğiniz tabağı önünüzden geçerken alıp ucuz suşi yiyebilirsiniz.
Açık Büfe Ekonomik Yemek
Baikingu veya Vikings adlı lokantalarda 2 saat gibi belli bir süre içerisinde her istediğinizi yiyebilirsiniz, ben de ekonomik olarak tıka basa doymak için birkaç kez buralarda yemek yedim.
Set Menü
Ben birçok kez üç çeşit yemekten oluşan ve 750 yen (25 lira) fiyatlı çok lezzetli ve doyurucu menülerden yedim. Bu ekonomik yemek menüleri sade ve temiz yerel lokantalarda 750-800 yen, şık ve lüks restoranlarda 1000 yen civarı fiyatlarla satılıyor.
Biraz daha pahalı bir yemek.
Sokak Pazarları
Ameya-Yokocho – Ucuz giysi, aksesuar, taze balık, sebze, elektronik eşya, çizgi roman.
Ueno ve Okachimachi istasyonlarının arası, Tokyo.
Nakamise Market – Hediyelik eşya, samuray kılıcı, yiyecek, giysi, oyuncak. Asakusa, Tokyo.
Omoide Yokocho – Memory Lane olarak da bilinen küçük dükkanlar ve lokantalar.
Shinjuku Station West Exit, Tokyo.
Takeshita Street – Moda giysi, aksesuar, küçük eşya. Başkentteki Harajuku Station’a yakın bu dar yaya sokağında ilginç giysiler satın alabilir, Japon kızların çılgın ve sıra dışı moda akımını ve giyim tarzını görebilirsiniz. Sokakta ve dükkanlarda çok eğlendim.
United Nations University Farmers’ Market – Organik meyve, sebze, yemek.
Omotesando stasyonu, Tokyo.
UN Üniversite pazarında yiyecekler ve fiyatları.
Ülkeyle ilgili ayrıntılı ve ilginç bilgiler bu yazımda: Japonya Hakkında Bilgi
Japonya Ucuz Alışveriş Rehberi
Japonya pahalı bir ülke olsa da örneğin yakında gittiğim Norveç İzlanda Grönland kadar pahalı değil, hatta bu Nordik ülkelerin üçte biri, bazen dörtte biri kadar ucuz bir ülke. İşte ucuz bir Japonya gezisi maliyeti için gezi rehberi bilgiler.
En Ucuz Alışveriş – 100 Yenciler
Bizdeki 1 milyonculara benzeyen ucuz Japon dükkanları 100 yenciler (Hyaku En Shoppu) yani 3 liracılar ne alırsan 100 yene satıyor. Japonya’da ucuz alışveriş için büyük fırsat. Atıştırmalık ucuz yiyecek, şekerleme, mutfak eşyaları, kişisel bakım ürünleri, hediyelik eşyalar, çorap, çamaşır, yemek çubukları, hatıra ürünleri, ev aletleri, kırtasiye ürünleri, oyuncak, pinpon raketi, deniz gözlüğü, incik boncuk, diş bakım ürünleri, küçük heykeller, ev dekorasyon süsleri, havlu, spor malzemeleri, neler neler var.
Bu ucuz Japon mağazalarına örnekler:
Daiso 100 Yen Store, Takeshita Dori Caddesi, Harajuku, Tokyo. Yukarıda bahsettiğim, kızların ilginç kıyafetli fotoğrafının olduğu sokaktaki ucuz Daiso 100 yenciden aldıklarım aşağıda. Her biri 3 Türk Lirası.
Can Do Seibu Shinjuku Pepe, Kabukicho, Shinjuku-ku, Tokyo
Can Do Kyoto Kawaramachi, Kawaramachi-st, Nakagyo-ku Kyoto-shi, Kyoto
Daiso, Odori, Sapporo Chuo
Daiso, Nagoya Sakae Skyle
Daiso, Sannomiya Centergai, Keihan City Mall, Tenmabashi Station, Osaka
Daiso, Sannomiya Station, Kobe
Daiso, Kotsu Center, Hakata Station, Fukuoka
Japonya’da Ucuz Alışveriş
300 yen yani 10 liraya birçok ürün satın alabileceğiniz ucuz alışveriş yerleri ve dükkanlar var. Japonya gezi rehberi ucuz seçeneklerle devam ediyor.
3Coins – Mutfak, banyo, dekorasyon, aksesuar, çorap, hediyelik eşyalar 300 yen fiyatla satılıyor.
JR Shinjuku Station, Shinjuku-ku, Tokyo
Hep Five 4F, 5-15, Kakudacho, Kita-ku, Osaka
Tenjin Ims Chika 2F, 1-7-11, Tenjin, Chuo-ku, Fukuoka
Amu Plaza Oita Nai, 1-14, Kanamecho, Oita
3Coins mağazalarında 10 liraya ucuz hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.
Smart Life Market – Dekoratif kutular, ahşap eşyalar, mutfak, banyo ürünleri, çorap, çeşitli hediyelik ve ev ürünleri 300 yen. Yaesu, 2−1, Chuo, Tokyo.
Mikazuki Momoko – Cicili bicili pembeli Japon işi eşyalar 300 yen.
Musashi Oyama, Ebara 3-8-6 Shinagawa-ku, Tokyo
Mr. Max Max Shonan Fujisawa, 4-3-5 Tsujido Shinmachi, Fujisawa-shi, Kanagawa
Aeon Mall Tsurumi Greenland, 4-17-1 Tsurumi Tsurumi ku, Osaka
Nakagyo-ku Sanjyodo Teramachi Higashi 22 st Ishibashi-machi 1, Kyoto
illusie300 – Özellikle mutfak ağırlıklı ucuz dükkan.
Subnade 1, 1 Kabukicho, Shinjuku-ku, Tokyo
Japonya’da Ucuz Giysi Alışverişi
Ucuz giyim mağazaları.
Sankyuu Mart – Giysi ve aksesuarlar 390 yene satılıyor.
175 Bankan Building B1, 1-7-3 Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo
GU – Trendy genç kıyafetleri. Shinjuku, Kabukicho, 1 Chome−30−1, Tokyo.
WEGO – Gençler arasında popüler, cool ve trendy giysi alışverişi. 6-5-3 Jingumae, Shibuya, Tokyo.
UNIQLO – Spor ve resmi kıyafet, çocuk giyim. 6 Chome-9-5 Ginza, Tokyo.
Anime ve Manga Çizgi Roman Nereden Alınır?- Otaku
Türkiye’de Japon anime karakterler, animasyon, çizgi film, çizgi roman, anime film ve dizi hayranları çok. Anime tutkunlarına Japonca otaku deniyor. Bakalım bu anime ürünleri nereden alınabiliyor.
Gee!STORE – Sennichimae, Namba, Chuo-ku, Osaka-shi.
Nakano Broadway – DVD, manga, doujinshi, nendo, figma.
5-52-15 Nakano, Nakano 164-0001, Tokyo Prefecture.
K-Books – Manga, anime, çizgi roman. Chiyoda, Sotokanda, 1 Chome−15−16, Tokyo.
Animate – Anime ve manga dükkanı. Ikebukuro, Tokyo.
Liberty – İkinci el, oyuncak, manga, anime dizi, Blu-Ray disk. Akihabara, Tokyo.
Japonya gezi rehberi yazımdan sonra yakında yaşadıklarımı ve gittiğim kentleri anlatacağım.
Merhaba. Sizinle mail yolu ile iletişime geçmek isterim. İlginiz için teşekkürler.
Merhaba. Blogumun iletişim sayfasından yazarsanız bana e-posta olarak geliyor. Rica ederim. Japonya gezi rehberi yazıma ilginize teşekkürler.
Ya Abi bende gittim 15 gün kaldım rakıyı nerden buldun abi yaaa?
Kapsül otel çekimimi yapmak için Türkiye’den japonya’ya küçük bir şişede rakı götürdüm.
Alper abi merhaba. Güvenlik ile ilgili endişe edilecek bir ülke mi? Yani mesela eşimizle gidebilir miyiz rahatlıkla? Orada bulunduğun süre zarfınca senin için en problemli şey ne oldu veya dikkatini çeken? Ayrıca 13500 tl bir ay için çok uygun rakam gibi görünüyor. Teşekkür ederim şahsım adına bu güzel blog için. 🙂
Merhaba. Japonya son derece güvenli bir ülke. Hiç sorun olmaz. En pahalı seyahatim oldu ama iyi ki gitmişim harika bir ülke. 🙂 Ne kadar kalmayı düşünüyorsunuz?
Teşekkür ederim cevap için. Yakın zaman da değilse bile birkaç sene içinde ancak abi. Düşüncem 1 haftalığına umarım yeterli olur. Saygılar 🙂
Zaman ayarlayabilirseniz en az iki hafta derim, ama 1 hafta da Japonya’nın büyüsünü yaşamaya yeter. Rica ederim. 🙂
Yine gıptayla ve kıskançlıkla okuyacağımız bir gezi, pardon yazı olmuş :)) ayağına ve kalemine sağlık Alpercim…
Teşekkürler gezencan, genel bir Japonya seyahat bilgi rehber yazısı oldu, bundan sonra da şehirleri ve maceralarımı yazacağım. :))
Çok ilginç gelenekleri olan bir ülkeymiş. Bakalım bize ne zaman nasip olacak 🙂
Japonya çok ilginç bir ülke. 🙂 İlginize teşekkürler.
Havaalanlarında; şehir içi ulaşımda; gezilecek yerlerde İngilizce açıklamalı broşürler bulabilecek miyiz? (Japonca karşılığı olan-Türkiye’de henüz bulamadık). Dil sorunu bizi endişelendiriyor. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler keyifle okuduk.
Evet, Japonya’da havalimanlarında, turizm danışma bürolarında İngilizce ulaşım, harita, gezilecek yerler bilgi broşürleri ücretsiz ve bol var. Gençler az çok İngilizce konuşuyor. Sizin dil durumunuz nasıl? Ne zaman gidiyorsunuz?
Cevabınız için çok teşekkürler. Nisan ayında 5 emekli bayan arkadaş gidiyoruz. Gezi planı yaparken yazınız dahil Japonya ile ilgili bütün yazıları okuyup değerlendiriyoruz. Gerek oldukça yazınızı tekrar tekrar okuyoruz. Yurt dışında çok bulunduk. Duyduğumuz değişik yorumlar bizi kaygılandırmıştı. “Hiç kimse İngilizce bilmiyor” gibi.
Rica ederim. Japonya’da insanlarla iletişim kurma veya ülke ve şehirlerle ilgili rehber broşür ve harita bulma konusunda sorun yaşamazsınız. Ancak Sakura zamanı gidiyorsanız konaklamanın pahalı ve turistik yerlerin çok kalabalık olacağını hatırlatmak isterim.
Hocam şimdi ben anlamadım Japonya parası mı değerli Türk parası mı yoksa eşit mi biraz araştıma yaptım 300 yen toplam 11.46 TL yapıyor. Orda 300 yenlik bişi alsak burdaki eşyayla aynı fiyata gelir mi?
14 Nisan 2018 kuru olarak 1 Türk Lirası 26 Japon Yeni ediyor. Japonya Türkiye’den pahalı bir ülke, satın alınan şeylerin büyük çoğunluğu Türkiye’den daha pahalıya gelir.
Alper bey,
Bende sizin daimi takipçilerinizdenim bir çok yazınızı defalarca okumuşumdur. İşyerinde bedava gidiş-dönüş bilet hediye edildi. Ben de vize olmadığı ve ömrümde 1 defa da olsa gezmek istediğim Japonya’ya gitmek istedim. Henüz netleştiremedim. Bunun nedeni ise; 3-5 günlük gezim boyunca maliyet fazla olur mu acabaydı? Kalacak yerim hazır ve bedava 🙂 3 yada 5 günlük gezinin maliyeti uçak bileti ve barınma hariç bana ne kadara patlar Türk parası olarak? Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
Merhaba Burak bey. Gezi blog yazılarıma ilginiz için teşekkür ederim. Ne güzel bir işyeriymiş o öyle. 🙂 Sizin adınıza sevindim. Kalacak yerinizin de olması büyük şans. Japonya gezisi maliyeti, ne kadar yolculuk yapacağınıza göre değişir. sadece başkent Tokyo’yu mu görmek istiyorsunuz? Başka bir şehre de gidecek misiniz?
Tokyo, Kyoto birde vakit yeterse Osaka olacak gibi.
Bence o kadar kısa bir süre için Tokyo ve Kyoto yeterli olur. kaçırılmayacak bir Japonya turu fırsatı.
Merhaba Alper Bey, Esimle birlikte 25 nisan tarih itibariyle 8 günlük Japonya seyhatine cıkacagım. Osaka – Tokyo – Osaka planım. JR Pass aldım aktif yapmak icın 7 gun yapacağım baslangıc 27 nisanda bitis 3 mayıs mı yoksa 4 mayıs mı olacak? tsk ederim.
Merhaba Murat Bey. Japonya hızlı tren JR Pass kartınızı 27 Nisanda başlatırsanız son gün 3 Nisan (dahil) olur. Rica ederim.
Murat bey,
JR Pass kişi başı kaç tl ye aldınız? Ayrıca fiyatlar konusunda benden daha iyi araştırma yaptığınız kesin. Bana da biraz detaylı Bilgi vermek isterseniz kyaburk@ gmail.com adresine kısa bir bilgi geçebilir misiniz?
Burak Bey, JR Pass ile ilgili yurtdışı ve yurt içi araştırmalarımda en iyisi yurt içi olduğunu direkt İstanbul Şişli de bulunan HİS Turizmden aldım. Yurt dışı alımında usd 20.- kargo ücreti alınıyor. Fiyata gelince Ordinary ve Green seçenekleri var ve günlük kur oranına göre fiyat belirlenmekte Japon Yeni sabit Türk Lirası farklı olunca seyahate 90 gün kala almakta fayda var çünkü kurlar devamlı bizim zararımıza oluyor.
Japonya JR Pass tren kartı satın alma bilgileri için teşekkürler.
Alper bey merhaba
Bu hafta kongre icin Kobe sehrine gidecegim. Railpass gecerli olur mu kongre is gezilerinde kullanamazsiniz seklinde bir yerde uyari gordum bilginiz var mi acaba?
Merhaba. Hayır öyle bir şey yok. Japonya JR Pass tren kartınızı kullanmak için böyle bir koşul yok.
Merhaba,
Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler. Erkek arkadaşımla birlikte 3 hafta kalmayı planlıyoruz. Belki öncesinde 1 hafta Kore’de kalabiliriz. Daha netleştiremediğimiz için biletleri de alamadık. Hem güney, hem de kuzeyi gezmek istiyoruz. Sizce süre yeterli mi? Rotanızı tam olarak göremedim. Paylaşabilir misiniz? Bir de Tokyo’da JR pass olmadan ulaşımı nasıl hallettiniz? Günlük biletlerle bile olsa oldukça pahalıya geliyor gibi.
Merhaba. Ben Japonya’da bir aylık gezimde Tokyo, Osaka, Kyoto, Nara, Hiroşima, Fukuoka, Nagazaki, Kanazawa, Shirakawa ve Narita’ya gittim. Daha kısa sürede de bu Japonya turu yapılabilir. JR Pass şehir içi trenlerin çoğunda geçmiyor zaten, normal metro bileti aldım. Japonya’da ulaşım pahalı ama yeme içme anlatıldığı kadar pahalı değil neyse ki.
Merhaba,öncelikle yazı için teşekkürler.
Yakın zamanda eşim ile Japonya’ya gideceğiz. Havaalanında ülkeye girişte problem yaşamaktan ve ülkeye kabul edilmemekten endişe ediyoruz çünkü okuduğumuz kadarı ile ülke sınırlarında kaçak işsiz Türk sayısındaki artıştan dolayı sorun yaşanabiliyormuş. Doldurulan formda ikamet edilecek yere ait açık adres bilgisi ve telefon olmaz ise sorun yaşar mıyız sizce? Biz hostelde, couchsurfing ile ya da kamp atarak kalmayı planladığımızdan otel bookingimiz olmayacak. Bu konuda bilginiz var ise aydınlatmanızı rica ederim. Aynı zamanda deneyiminizi de lütfen aktarın da biraz aşina olmuş olalım:)
Bir sorum da tr’de kullandığımız visa master cardlar jp’da geçiyor mu sınırlı yerlerde mi geçiyor ya da ne tavsiye edersiniz? Exchange ile TL-Dolar-Yen mi yapalım yoksa banka kartı kullanarak bankanın alacağı komisyon tutarı exchange kaybından az mı olur? Ne yapalım bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba. Japonya’ya girişte sorun yaşayan ben duymadım. Siz öyle duyduysanız ücretsiz iptal edilebilen birkaç otelde rezervasyon yaptırıp çıktılarını yanınıza alın. Bana nerede kalacağımı veya başka herhangi bir şey sormadılar. Evet yurt dışı kullanıma açık tüm ATM debit ve kredi kartlarınızı Japonya’da kullanabilirsiniz. Türkiye gibi her yerde yok ama çoğu işyerinde kredi kartı var. Ben İstanbul’da döviz bürosundan 90.000 Japon Yeni aldım. Hem nakit, hem kredi kartımdan (otellerin hepsi) harcadım, hem de mevduat hesabımda bulunan Türk Lirası paramdan banka makinelerinden Japon Yeni karşılığını çektim.
Merhaba, oğlumla birlikte haziran 2018 de 2 haftalık Japonya tatili yapacağız. Birkaç gün kapsül evlerde kalacağız. Rezervasyon yapılıyor mu kapsül otellere. Saygılar.
Merhaba. Evet Japon kapsül otellere rezervasyon yapılabiliyor. Ben booking com yoluyla yer ayırttım örneğin.
Alper bey merhaba ,
Güney Kore 3 gün, 12 gün Osaka, Kobe, Kyoto, Tokyo düşünüyorum. İstanbul – Seoul – Tokyo – İstanbul alacağım. Osaka Tokyo arası tren düşünüyorum . JR Pass pahalıya geliyor inceledim. Tokyo, Osaka şehir içi ulaşım günlük pass var mı tavsiyeniz nedir? Teşekkür ederim.
Merhaba. Günlük ulaşım kartları var ama Tokyo’daki tüm metro ve tren hatlarını kapsayan yok. Çok sayıda tren ve metro şirketi var ve tümünde ortak geçen bilet yok. Günlük Tokyo Free Kippu bilet, Toei ve Tokyo Metro için 24, 48, 72 saatlik biletler, 24 saat Tokyo Metro bileti, dört Toei metro hattında geçerli günlük Toei Marugoto Kippu bilet, JR trenlerde günlük sınırsız Tokunai Pass var. Çok fazla tren veya metro kullanacağınız bir gün ancak mantıklı olur, ucuz değiller. Ben hem Tokyo hem Kyoto hem de Osaka’da geçerli olan Pasmo kart kullandım, para yüklüyorsunuz.
Süper bir yazı….
Japonya’da Nagoya’da yaşıyorum. Süper bir yazı çok teşekkürler. Zevkle okudum.
Japonya seyahati düşünenler için en uygun bilet Aeroflot Rus Hava Yollarını düşüne.bilirler. Gidiş dönüş 55-60 bin yene bilet bulunabilinir.
Saygılar.
Japonya yazıma ilginize teşekkürler.
bilgileriniz için teşekkür ederim.ben oğlumu gödermek istiyorum ama baya pahalı bir yer olarak buldum uçak bileti bile 2.000 turk lırasından başlıyor yani iki hafta kalsa 10.000 turk lirasını geçer ve yaşı kucuk nasıl olacak beni bu konuda bilgilendirirmisiniz rica etsem şimdiden teşekkür ederim..
Rica ederim. Japonya pahalı bir ülke ama en pahalısı değil. Yeme içme fiyatları uygun, konaklama da çok kötü değil ama ulaşım pahalı. Uçak bileti 2000 lira gayet ucuz. 18 yaşından küçükse anne ve baba noterden muvafakatname vermeli.
Alper bey merhaba. Benim de Japonya’ya gitme planım var ve sizin yazınızdan etkilenerek tek başıma gitmeyi planlıyorum. İlk defa yurt dışına gideceğim için tek başıma seyahat sorun olabilir mi? Bir de orada örneğin televizyon aldım, o televizyonu Japonya’dan almakla Türkiye’de almak arasında bir fiyat farkı olur mu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim…
Merhaba. Japonya’ya ek başına gitmek sorun olmaz, güvenli ve rahat bir ülke. Elektronik eşya fiyatlarına bakmadım, bilemiyorum, tahminen orada daha ucuzdur. İnternetten bakıp karşılaştırabilirsiniz.
selam ben de gitmeyi planlıyorum, ne zaman düşünüyorsunuz , beraber gidebilirmiyiz.
Ben Japonya’ya gidip 1 ay gezdim. Bir daha ne zaman giderim bilemiyorum.
Merhaba Alper bey biz 4 arkadaş kongre için Tokyo ya gideceğiz 7 Ekimde Haneda Hava Alanından Toshi Center’e. Metro ile gidiş yapmak daha uygun anladığım kadarıyla lakin akşam 10 gibi orada olacağız taksi güvenilir olur mu ve çok mu tutar sizce. Bir de Tokyo ya yakın hangi şehri gezebiliriz malum Kongre olduğu için sadece iki gün boş günümüz var bu durumda JR Pass almak mantıklı mı Tokyo şehir içi ulaşım içim ne önerirsiniz? Teşekkür ederim.
Merhaba. Haneda Havalimanı’ndan Toshi Center’a ulaşım için Tokyo Monorail ile 4 durak sonraki Hamamatsucho istasyonuna gidip oradan JR Yamanote Line teniyle 2 durak sonraki Yurakucho istasyonuna gitmeniz, ve buradan Tokyo Metro Yurakucho Line metro hattıyla 2 durak ilerideki Nagatacho istasyonuna gitmeniz gerekiyor. Aktarma çok ama 1 saatten kısa sürer. Oteliniz Nagatacho istasyonuna 550 metre uzaklıkta. Teksi güvenilir ama pahalıdır (4 kişi uygun olur aslında), çok kabaca tahminim 5000 yen. Japonya güvenli bir ülkedir rahat olun. JR Pass zamanınız az olduğu için mantıklı olmaz, Tokyo şehir içi ulaşımı için PASMO kart alırsınız. Tokyo’dan kısa süreli (günü birlik veya 1 günlük) gitmek için en cazip şehir Yokohama; Minato Mirai ve China Town görülecek yerlerden. Ayrıca ilgiliyseniz Cup Noodle Müzesi, Ramen Müzesi, Kirin Bira Müzesinden biri de eğlenceli olabilir. Ünlü Japon bahçelerine meraklıysanız Sonbahar iyi mevsim, Sankeien Garden güzel olur. Rica ederim. Japonya seyahati ile ilgili aklınıza takılan ne varsa sorun.
İyi günler ben de universitede para biriktirip 2-3 yıl icinde japonyaya bir gezi yapmak istiyorum. Bana göre en büyük sıkıntı yiyecek çünkü malum farkli dinin mensuplariyiz japonlarla onlarin yiyeceklerine pek guvenemiyorum gezdiginiz sehirlerde Türk restorani bulunuyor muydu.
Ve de japonlarla pazarlik yapilabiliyor mu?
Merhaba. Japonya’da domuz eti pek yaygın değil. Gittiğiniz lokantalarda durumunuzu belirtir veya önceden yazdığınız bir kağıdı gösterirseniz ona göre uygun yemekleri söylerler. Japonya’da pazarlık yapılmaz, ahlak düzeyi yüksek bir ülkedir.
Iyi günler ben universitede para biriktirip 2 3 sene icerisinde Japonya’ya gezmeye gitmeyi planlıyorum. Internetteki biletler su anda bayağı bir pahali ancak kochi isimli sehire olan biletler uygun 2500 tl civari bu sehirden gezecegim yerlere gitmem mumkun mudur? Ayrica Japonya hakkinda pek cok sey bilmedigim icin kapsamlı bir plan yapmam gerekiyor 1 hafta 2 hafta arasi bi gezi planliyorum. Hangi sehirleri gezmemi onerirsiniz? Ve malum Japonlarla dinlerimiz farklı, gezdiginiz yerlerde Türk restoranları bulunuyor muydu? Hat satın alamayacagim icin kalacagimiz yerlerde (manga cafe-kapsul oda gibi) internet erişimi bulunuyor mu? Son olarak malum öğrenciyiz Japonlarla pazarlik yapilabilir mi? Teşekkürler.
İyi günler. Koçi Japonya’nın güneyindeki Shikoku adasında yer alıyor, her yere ulaşım var. En az 2 hafta ayırmanızı tavsiye ederim. Tokyo, Kyoto, Nara, Hiroşima, Fukuoka ve Nagazaki kentleri gezmek için güzel olur. Japonların çok az bir kısmının dini inancı vardır. Dinlerimiz farklı derken tahminimce Müslümansınız, lokantalarda domuz yemediğinizi belirtirsiniz, ki yaygın bir et türü değil ülkede zaten. Türk lokantası ben sadece Tokyo’da gördüm bir tane, ama başka da varmış. Pazarlık yalanın, dolandırıcılığın kabul gördüğü ülkelerde yapılır, Japonya’da olmaz. Rica ederim.
Merhaba,
Mart sonu – Mayıs başı 3 hafta Japonya’ya gitmeyi planlıyorum. Kararsız kaldığım konu bavul mu götürmeliyim yoksa büyük trekking çantalarından mı götürmeliyim? Çanta otellerde yerleşim açısından daha mı rahat olur? Totalde 5-6 kalacak yer değiştirebilirim.
Takıldığım diğer konu da JR Pass. ilk gittiğimde çoğunluk Tokyo’da olacağım için 14 günlük olandan almak daha mantıklı geliyor. Sizce de öyle mi?
Merhaba. Japonya’da 3 hafta seyahat için en iyisi tekerlekli bavul veya çanta olur. Yükü taşımak daha kolay olur. Otellerde bavulun kapağını kaldırınca tüm eşyanız önünüzde, sırt çantasında öyle değil. Haklısınız, 3 haftanın ilk haftası Tokyo’da kalacağınız için 2 haftalık alın. Ben 1 ay gezdim ama ilk 9 gün Tokyo’da kaldığım için 3 haftalık JR Pass yetti. Zaten daha uzunu yok.
Merhaba. Benim merak ettiğim Tokyo da 2. el elektronik eşyalar satan dükkanlar varmış. Ucuz mu acaba?
Merhaba. Tokyo’nun Akihabara semtinde kullanılmış elektronik ürünler satan çok sayıda dükkan var. Yodobashi Camera, AKB48 Cafe, E-earphone, Plus One Watch, Super Potato adlı mağazalar ve diğer dükkanlarda ikinci el bilgisayar, kamera, saat, oyun, kulaklık, telefon gibi ürünler satılıyor. Alışverişe niyetim olmadığı için fiyatlarına dikkat etmedim, ama yenilerinden ucuz oldukları kesin tabii.
merhaba eşimle nisan ayında 30 gün kalmalı bir seyahat planladık.. tokyo osaka kyoto birde okinawa adası düsünüyoruz..
ulaşım işini tam algılayamadım en ucuzu rail pas sanırım ve şehirler arası için daha uygun..tokyoda ulaşımı nasıl sağladınız..
birde business otel daha uygun ve ozel oda kolaylıgı var demişsiniz otel bulma için booking yada airbnb dışında bır arama şekli varmı?
okinawa adası yapabılırsek rota yı nasıl yapmalıyım sizce..
cok teşekkur ederim
Merhaba. Evet trenler için JR Pass gerekiyor, yoksa aşırı pahalıya gelir. Tokyo’da şehir içi ulaşım için Pasmo kart kullandım, istediğiniz kadar yen yüklüyorsunuz. Business oteller tertemiz ve uygun fiyatlı. Otel rezervasyonu için ben de booking kullanıyorum. Airbnb sitesinde otel yok, evlerde oda veya ev kiralamak için çalışan bir site. Trenle Tokyo – Kyoto – Osaka kentlerinden sonra Okinawa Adası’na uçak gerekir. 30 günde daha fazla yer görebilirsiniz, ama adada uzun zaman geçirmek istiyorsanız ayrı tabii.
Alper bey merhaba, şubat ayı içinde eşimle 1 haftalık Tokyo seyahati planlamaktayız, şehirler arası seyahatler için JR pass’ı internetten gitmeden almamız gerektiğini ve havaalanına indiğimizde aktive etmemiz gerektiğini anlıyorum. (JR passı hangi internet sitesinden almalıyız) Tokyo’da şehir içinde ulaşım için önerdiğiniz Pasmo kartı nereden alabiliriz, bu kartın kullanımı,nasıl doldurulacağı ve Tokyo’da şehirde gezi için önerebileceğiniz yerleri yazabilir misiniz, gönüllü rehberliğiniz ve tüm sorulara sabırlı içten cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, selamlar.
Merhaba. Tren kartı JR Pass’ı Türkiye’de sadece HIS Travel’dan alabilirsiniz. Pasmo kartı havalimanından veya metro ve tren istasyonlarından, ana otobüs duraklarından, birçok büfeden satın alıp makinelerde doldurabilirsiniz. Tokyo’da en ünlü geziecek yerler Tsukiji Balık Pazarı, Tokyo Ulusal Müzesi, İmparatorluk Sarayı Bahçeleri (Shinjuku Gyoen National Garden), Ginza, Odaiba, Akiharaba, Tokyo Tower, Tokyo Metropolitan Government Building, Asakusa Tapınağı, Sensoji Tapınağı, Meiji Shrine, Shinjuku semti.
Alper bey selam, Japonya’dayım tavsiyeleriniz çok faydalı oluyor, imkanı olan herkese burayı görmelerini öneriyorum, selamlar.
Merhaba Cengiz bey. Japonya gezi rehberi blog yazımın işe yaramasına sevindim. Japonya bence harika bir ülke. Hangi kenttesiniz? Planınız nasıl?
Merhaba Alper bey. Öncelikle yazınız için teşekkürler. Gerçekten faydalı ve açıklayıcı bir rehber hazırlamışsınız. Ben bu sene sonunda sosyoloji bölümünden mezun olacağım. Japonca öğrenip Japonya’ya gidip bir süre orada çalışıp evlenip Türkiye’ye dönmek gibi bir hayalim var. Bir sosyoloji diplomasıyla orada iş bulabilme olanağım nedir? Böyle bir olanağım varsa ne tür işlerde çalışabilirim sosyoloji diplomasıyla? Bu işte çalışırken zorlanır mıyım (Japonların bizlere göre daha kalifiye ve daha çalışkan olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda)? Ne kadar maaş alırım? Japonya’ya yerleşmek Türkiye lirasıyla ne kadar tutar? Bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim. Sabahtandır bu sorulara cevap bulamadım son çare sizsiniz. 🙂 Teşekkürler şimdiden.
Merhaba. Japonya gezi rehberi yazıma ilginize teşekkürler. Ne yazık ki sorularınızın yanıtları bende de yok. Evet Japonların bizden çok daha fazla çalıştıkları bir gerçek, ülkede tanıştığım insanlar bana “bizim mesaimizin başlangıç saati belidir, akşam çıkış saati yoktur” dediler. Japonya’da ortalama aylık gelir 400.000 Japon Yeni, asgari ücret ise 800 yen/saat, aylık yaklaşık 125.000 yen yapar. Yani 19.000 Türk Lirası ve 6.000 lira, bizden kat kat yüksek. Fakat Japonya Türkiye’den aynı oranda kesinlikle pahalı değil, örneğin yemek ve otel fiyatları aynı, tren bileti ücretleri daha yüksek.
Merhaba Alper Bey,
Eşimle 7 günlük Japonya turu ayarlıyoruz. Bu süre içerisinde hangi şehirlere öncelik vermemiz gerektiğini danışmak istiyorum. Tokyo-Kyoto-Osaka-Hiroshima ve diğer şehirlerden hangilerini seçmeliyiz? Tekrar uçağa binip başka şehre gitmek yorucu olacağı için en mantıklı yol haritası çıkartmak istiyoruz. Teşekkür ederiz..
Merhaba Serhat Bey. Japonya seyahati için 7 gün kısa ama yine de kesinlikle değer. Tokyo dünyanın en büyük kenti ve çok renkli, enerjik. Ben 4 gün kalıp devam ederim demiştim ama 9 gün kaldım. 4 gün Tokyo, 2 gün Kyoto, 1 gün Osaka şeklinde bir Japonya planı telaşsız olur. Hiroşima’yı ben sevdim, özel bir kent. Diğer alternatif 3 gün Tokyo, 3 gün Kyoto (1 gün günübirlik Osaka veya Nara turu dahil), 1 gün Hiroşima rotası. Yol uzar tabi, trenler hızlı ama pahalı. 7 günlük JR Pass fiyatı ile Hiroşima dahil rotanın ayrı ayrı normal biletlerinin toplamını karşılaştırıp karar verebilirsiniz. Birinci plan olursa JR Pass tren kartı gerekmez.
Merhabalar,
Seyahatim öncesi çok faydalandığım bir yazı oldu.
Benim çok basit bir sorum olacak. İstanbul’dan yen alarak mı gitmeli yoksa dolar ile gidip orada bozdurmak mı?
Çok teşekkürler
Merhaba. Ben Japonya’ya gitmeden önce İstanbul’da döviz bürosundan 90.000 Japon yeni aldım, azalınca banka makinelerinden mevduat hesabımdaki Türk Lirasının Japon yeni karşılığını çektim 4-5 günde bir. Dolar bozdurmak da diğer seçenek, hangisini isterseniz.
Salam Girişi Osaka dan (KIX) yaptım (ucuz bilet) günü birlik Hiroshima ve Miyajima adası yaptım. Bugün Shibuya da konaklıyorum yarın Ueno bölgesinde kalacağım (gelmeden JR sistemi metro beni korkutmuştu ama yine de böyle yapmakla iyi yapmışım). Sonra 2 gün Kyoto 1 gün Osaka bölgesi planladım bana yetecek gibi (çok istediğim halde gidemediğim o kadar çok yer var ki anlatmak imkansız mesela Fuji dağı kışın kapalıymış). Size tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim (yabancı You Tuber ların paylaşımlarından da faydalandım).
Harika. Toplam kaç günlük bir Japonya seyahati olacak? Fiyatları nasıl buldunuz? JR Pass tren kartı aldınız mı?
Alper bey selam toplam 8 gün oldu 1 haftalık JR Pass ‘ Suica Card , Sim aldım ulaşım ve iletişimde sorun yaşamadım, fiyatlar daha önceden çalışıp belirli yerlerde yemek ve konaklama yaparsanız hiç pahalı değil ben yalnız seyahat ettiğimden hostel ve kabinlerde konakladım yemek işini genelde Family Mart ya da 7 Eleven ile hallettim, tapınaklar ve parklarda da sokakta yiyecek satanlar var kesinlikle tavsiye ederim tahmin ettiğimden ucuza geldi, Turkiye’den gitmek isteyenler icin favori bölgem Kyoto ama mantıklı olan Osaka (KIX) hava alanına inip Osaka’da konaklayıp sağa sola JR Pass ile gitmek kesinlikle çekinilecek bir şey yok ucuz uçak bileti denk getirebilirseniz (Seul aktarmali tavsiyemdir) gitmeden biraz okuyup çalışırsanız hiç sorun yaşamazsınız, yemeklerden Okonomiyaki ve Ramen corba tavsiyemdir, selamlar.
Merhaba Ali Bey. Verdiğiniz Japonya seyahat bilgileri için çok teşekkürler. Ben de yaygın “Japonya aşırı pahalı, gidilmez” düşüncesinin bir efsane olduğunu gidince anladım. Geçen sene normal bir lokantada üç kap nefis yemek 25 lira, lüks restoranda 50-60 liraya yedim. Bu süreçte Türk Lirası’nın değer kaybına rağmen Japonya hala çok pahalı bir ülke değil sizin verdiğiniz güncel bilgilere göre. Günlerinizi nasıl planladınız, hangi kent kaç gün?
Alper bey selam, gidiş gelişte Osaka Kansai havaalanını (KIX) kullandım (oraya uçak Tokyo’dan daha ucuz) hiç de söylendiği gibi çok para harcamadım, Shin-Osaka tren istasyonu civarında konakladım buradan günü birlik; 1 gün Hiroshima ve Miyajima adasına gittim (JR Pass), 1 gün Osaka Kalesi ve Akvaryuma gittim (sırf akvaryumdaki balinayı görmek ve mantalara dokunabilmek için), 1 gün Nara’ya gittim, 2 gün Kyoto’yu gezdim (az geldi ama!!) kalan günlerimi Tokyo’da geçirdim. Japonya’nın kuzeyini çok merak ediyordum (halen ediyorum) ama bir sabah tren istasyonunda kuzeye kayak yapmaya giden gençleri görünce vazgeçtim. Sizin kadar olmasa da benim de epey ülke gezmişliğim vardır, açık söylemek gerekirse Japonya’ya doyamadım ucuz bilet bulabilirsem hiç tereddüt etmem hemen tekrar giderim (bilet bulan ne olur haber versin). Gezim öncesi sizin teşvik edici yazılarınızdan çok faydalandım tekrar tekrar teşekkürler, selamlar.
Merhaba Ali Bey. Japonya seyahat bilgileri için çok teşekkürler. Japonya’nın aşırı pahalı olduğu, gidilemeyecek kadar pahalı olduğu söylentisinin bir efsane olduğunu ben de 1 aylık seyahatimin başında anladım ve şaşırdım. Normal lokantalarda 3 kap lezzetli yemekleri 25 liraya, birkaç kez de lüks restoranlarda 50-60 liraya yedim. Japonya gezinizin günlerini gayet verimli planlamışsınız, sevindim. Kyoto bir başka, ben de çok sevdim. Kuzeye ben de gitmedim, kışın güzel diyorlar. kayak yapmaya giden gençleri görünce soğuk nedeniyle mi vazgeçtiniz? Japonya’ya ben de doyamadım, hiç ayrılmak istemedim. Katılıyorum, tekrar gidilir.
Ali Bey merhabalar.
Gezinizin toplam maliyeti ne kadar oldu. Bilgi verebilir misiniz. Ben de oğlumla gitmeyi planlıyorum.
Merhaba. Japonya gezimin maliyeti 13.500 Türk Lirası oldu. Nelere ne kadar harcadığımın bilgileri bu yazımda var.
Uçak bileti hariç 1000 Dolar.
Alper bey merhaba, öncelikle tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Biz kardeşimle is için 26 Mart 3 Nisan arası Tokyo’da olacağız. Narita havaalanından Tokyo’ya hangi ulaşım ekonomik olur? Yanıtınız için teşekkürler.
Merhaba Esra Hanım. Narita Havalimanı’ndan Tokyo şehir merkezine gitmek için farklı seçenekler var. Tokyo dünyanın en büyük kenti ve tek bir merkezi yok. Örneğin Narita’dan Shinjuku’ya gitmek için en ucuz yol Keisei treni 1.230 Japon Yeni. Daha kolay yol ise Narita Express (N’EX) treni, bilet fiyatı 3.190 yen. Narita’dan Tokyo’ya en hızlı ve kolay gitmek için dolmuşların ücreti 6.180 yen.
Narita’dan Asakusa’ya Keisei Access Express treniyle 1.290 yen ödeyerek gidebilirsiniz.
İş için olsa da Japonya’da Tokyo dışında gezecek zamanınız olacak mı? İş programınız nasıl, nerede konaklayacaksınız?
Detaylı yanıtınız için çok teşekkürler. Biz Chiyoda-ku, Tokyo Kanda Matsunaga-cho bölgesinde olacağız, gezi için zamanımız olacağını pek sanmıyorum maalesef. Bu bölgede uygun pansiyon vb araştırdık ama fiyatlar inanılmaz, tatil zamanına denk geliyoruz maalesef. Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler.
Eyvah siz Japonya’da Sakura (cherry blossom) zamanına denk geliyorsunuz ne yazık ki! Korkunç pahalı olur. Kolaylık dilerim, iyi yolculuklar.
Alper hocam Japonya turist vizesi almak için ne yapmamız gerek adres belirtmemiz gerekiyor mu, siz aldınız mı?
Japonya Türk vatandaşlarından vize istemiyor, kolayca gidebilirsiniz.
Alper hocam Japonya turist vizesi almak için neler yapılmalı?
Japonya’ya vize yok. Turist olarak pasaportla rahatça giriş yapabilirsiniz.
Merhabalar. WWOOFing ile Japonya’ya gidip 2 ay gibi bir süre kalmak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla konaklama ve yemekler kaldığım yerden sağlanıyormuş. Bunun dışında kaldığım süre boyunca yapacağım kişisel harcamalar bana ait. Sizce gitmem için gereken birikim bütçem ne kadar olmalı?
Merhaba. “Ne kadar parayla gitmeliyim” sorusuna karşılık rakam vermekten hep çekinirim, herkesin harcama tarzı ve beklentileri farklıdır. Japonya pahalı bir ülke ama kesinlikle dünyanın en pahalı ülkeleri arasında değil. Ayrıca siz çalışacağınız için bir gezginden daha az paraya ihtiyaç duyacaksınız.
Alper bey günaydın biz 12 nisanda Japonya’ya gideceğiz ancak zaman açısından ya Nara ya da Fuji dağına gidebileceğiz siz hangi geziyi önerirsiniz?
Günaydın. Ben de ikisi arasında bir tercih yaptım, Nara’yı seçtim ve bundan mutluyum. Tavsiye ederim.
Merhaba , özellikle uzakdoğuda herhangi bir bölgeye seyahat etmek isteyen ucuz bilet takip eden arkadaşların Katar havayollarını bugünlerde kontrol etmesini öneririm. Özellikle İzmirden yeni başlayacak Doha bağlantılı uçuşlarında ciddi ilk uçuş promasyonları var. Bu aralar ekonomik olarak çok rahat bir dönem yaşamadığımızın farkındayım sadece imkanı olan gezgin dostlara bilgi vermek istedim. Selamlar sevgiler
Bilgi için teşekkürler. Ben Japonya’ya en ucuz bileti Singapur Hava Yolundan buldum. Her gün 5 dakika biletleri taradım, sonunda şans yardım etti.
1-6 Haziranda 550 dolara uçak bileti buldum (Haneda Kuko-Tokyo) 4-5 gün için nasıl bir gezi progmanı tavsiye edersiniz? Yokohama – Tokyo arası bi yerde havalimanı.
Tokyo Havalimanı konusunda şanslısınız çünkü Haneda kente oldukça yakın olan havalimanı, uluslararası uçuşların yapıldığı Narita çok uzak. Dünyanın en büyük şehri Tokyo için 5 gün azken ben olsam başka yerlere gitmezdim. Ama madem zaman kısıtlı, bir kente daha gidilebilir. Ben hızlı trenle Kyoto’yu tavsiye ederim, çok güzel. 1 gece kalarak ya da yer değiştirmeyi tercih etmezseniz erken kalkıp günübirlik gezerek bile mümkün.
Merhaba Alper Bey. Biz 2 yetişkin 1 çocuk (12 yaş) Japonya’da 1 hafta tatil yapmak istiyoruz.
Kapsül otellerden önceden rezervasyon yaptırıp günübirlik şehirleri gezsek ne kadar tutar ortalama acaba?
Merhaba. Japonya Gezi Rehberi yazımda 1 ayda ne kadar harcadığımı yazdım. Kapsül otel aile için 1 hafta rahat olmayabilir. Business otel denen sınıftaki uygun fiyatlı temiz otellere de bakın bence. Başkent Tokyo’da kalıp günübirlik gezmeyi düşünüyorsunuz hızlı trenler şart. Otobüslerle yolculuklar uzun sürüyor. Trenler çok pahalı, haftalık JR Pass almak gerekir, fiyatlar yazımda var. Uçak biletleri, tren kartları ve konaklama masraflarını topladıktan sonra üçünüz için günlük 300TL sayabilirsiniz.
Alper Bey merhaba. Ben de Singapur Havayolları ile 4 Eylül’de Singapur aktarmalı olarak Japonya’ya gideceğim. Yalnız gideceğim ancak Japonya’ya girişte pasaport kontrolü esnasında tek seyahat eden erkeklere zorluk çıkarıldığını duydum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir öneriniz olur mu?
Merhaba. Japonya’ya girişte erkelere zorluk çıkarıldığına dair hiçbir şey duymadım ve yaşamadım, rahat olun. Ne güzel bir heyecan, şanslısınız! Japonya gezi planınız nasıl, hangi şehirlere gideceksiniz, kaç gün sürecek?
Cevabınız için teşekkürler. 14 günlük bir gezi olacak. 1 hafta kadar Osaka-Kyoto ve çevresinde, 2 gün Hiroşima-Fukuoka ve 5 gün de Tokyo’ya ayırmayı planladım.
Harika. Koşuşturarak çok şehir görmek değil, sakince özümseyerek bir Japonya gezisi olacak. Çok seveceğinize neredeyse eminim. Dönüşte buraya izlenimlerinizi yazarsanız sevinirim.
Ahmet bey selamlar, Osaka’da Dotonbori, Osaka Kalesi, Kyoto’da Fusimi İnari Tapınağı Tokyo’da Asakusa bölgesi ve Ueno Parkı’nda Şitamaçi Müzesi planınızda mutlaka olsun, ben geçen şubatta tek başıma gittim neredeyse tüm ülkeyi sırt çantamla turladım sorun yaşamadım, merak etmeyin keşke ucuz bilet bulsam da tekrar gitsem, iyi tatiller iyi gezmeler.
Alper Bey merhaba, bilgiler için çok teşekkürler. Siz Koyasan mezarlığına gittiniz mi? (Okunoin Tapınağı, Wakayam) Sevgiler.
Merhaba Tijen Hanım. Hayır gitmedim, ancak Shingon Budizminin kurucusu Kobo Daishi’nin mezarının bulunduğu, Japonya’nın en büyük mezarlığı olduğunu duydum. Siz gidecek misiniz?
Açıkçası ilgimi çekti ama diğer önemli mekanlardan sıra gelecek mi emin değilim.
Japonya gezisi için ne kadar zaman ayırabileceğiniz önemli tabii. Kaç gün sürecek?
Toplam 14 gün. 6 gün Tokyo (belki bir gün Kamakura), 3 gün Osaka (oradan Nara ve Hiroşima-Miyajima günübirlik), 5 gün Kyoto.
Şimdilik planımız bu şekilde.
Kyoto güzel bir şehir ama 5 gün çok gibi. 2 haftalık JR Pass tren kartı alacak mısınız?
Evet
Tren kartsız tam bir felaket olur. 🙂
Yorumlarınız için çok teşekkürler.
Rica ederim. Keyifli bir Japonya seyahati dilerim.
Merhaba. Alper bey Japonya’yı araç kiralayarak gezmek maliyet açısından mantıklı mı? Hangi şehre kaç gün yeter, tabii doğal güzellikleri de görmek için. Bilginiz varsa istirham edrim.
Merhaba Ergin Bey. Araba kullanmayı bilmediğim için Japonya’da araç kiralamayla ilgili bir araştırma ve deneyimim olmadı. Japonya büyük bir ülke, ben 1 ay gezdim yetmedi. İzninizin süresine ve bütçenize bağlı tabii. Siz ne kadar zaman ayırabileceksiniz?
Merhaba
Sim kartı JR pass ile önceden mi almak lazım, ben JR pass aldım ama internet düşünmemiştim o an, ayrıca alsam mı? Ya da oraya gidince mi alırım, hangisi daha mantıklı?
Merhaba Berna Hanım. JR Pass sınırsız tren yolculuğu kartı almakla iyi yapmışsınız, aksi halde çok pahalıya malolur. Burada telefon SIM kartı bulabileceğinizi sanmıyorum, Japonya’da alırsınız. Örneğin havalimanında. Nasıl bir Japonya gezisi planladınız, kaç gün ve hangi kentlerde kalacaksınız?