Yaklaşan 1 aylık tatilim için hangi ülkeye gitmeli? Yaz tatili gezim için bir süredir istediğim ülke ve bölgeler var bu yazımda. Bunların arasından siz olsanız hangi ülkelere gitmek isterdiniz? Yazının altına yorum olarak yazarsanız karar vermemde yardımcı olursunuz. Ayrıca bu ülkelerle de sınırlı değil; hayalinizdeki ülke neresi? Elbette uzak ülkelere uçak biletleri pahalı, ama bu ölçütü dikkate almadan hangi ülkelere gitmek sizi en mutlu ederdi? Yazımdaki ülkeler arasından veya tamamen özgürce, gezegenimizin hangi bölgelerini en çok merak ediyorsunuz? Benim ölçütlerim gideceğim ülkelerin ucuz, az turistik, sıra dışı, merak uyandıran, renkli olmaları. Uçak bileti pahalıysa en azından ülkeler ucuz olsun, veya belki bunun tam tersi. Çok ilginç tek bir ülke veya komşu 3-4 ülke olabilir; önerilerinizi bekliyorum; hangi ülkelere gideyim? Hangi mevsimde hangi ülkeye gidilir?
Hangi Mevsimde Hangi Ülkeye Gidilir?
Değişik ülkelere seyahat etmeden önce hangi mevsimde hangi ülkeye veya ülkelere gidilir sorusunun yanıtı araştırmak, hava durumu ve iklim koşullarını öğrenmek yararlı olur. Hava tahmini ve istatistikleri sunan sitelere bakıp yakında gideceksek hava tahminlerine, yolculuk zamanımıza daha epey varsa hava durumu ve mevsim istatistiklerine bakmak yararlı olur. Seyahate çıkarken mevsime göre giysi götürmeliyiz. Örneğin Kasım ayında Tiflis kentine gideceğim, arama motoruna Tbilisi November weather yazıyorum, çeşitli siteler Kasım ayı yani Sonbahar mevsimi hava durumu değerlerini, ortalama sıcaklıkları, yağış olasılıklarını veriyor. Ya da Temmuz ayında gideceğim yer Riga ise Riga July weather şeklinde aratıyorum. Yaz mevsimi aylarında yaptığım uzun seyahatlerimde, Kış mevsiminin yaşandığı Güney yarımküreye gitmek hoş ve serin oluyor. Örneğin Küba yaz mevsiminde çok sıcaktı, başka bir mevsimde seyahat için uzun tatilim olmadığı için yazın gittim ama tavsiye etmem.
Şili Peru Bolivya Gezisi
Gezginler arasında “Latin Amerika seyahat etmek için yaratılmıştır” diye bir laf vardır. Ben de hem 1 aylık Küba gezimde hem de yine 1 aylık Brezilya Uruguay Arjantin Paraguay seyahatimde büyük keyif aldım; çeşit çeşit insanla tanıştım, maceralar yaşadım. Bunların arasında Uruguay’da silahlı soygun yaşamak da vardı ama tekrar gitmekten çekinmem.
Şili: Pablo Neruda, Viktor Jara, Inti Illimani, Salvador Allende’nin ülkesi uzun zamandır merakımı uyandırıyor. Atacama Çölü, gizemli heykeller, And Dağları. Hem coğrafi hem de insan çeşitliliği zengin, ince uzun ülke.
Peru: Ünlü İnka Yolu ile Machu Picchu çoğu gezginin rüyası. Dünyadaki 104 vahşi yaşam alanının 84’ü Peru’da. Amazon Ormanları, korunmuş Latin Amerika kültürü ile Peru heyecan verici bir ülke.
Bolivya: Yüksek çöller, volkanik tepeler, dünyanın en büyük tuz çölü Salar de Uyuni, yerli kültürü. Maceralı olacağı kesin. Latin Amerika’nın özgürlük kahramanı Simon Bolivar’ın adını alan ülke.
Avantaj:
- Rengarenk Latin Amerika ve macera ruhu
- Peru ve Bolivya ucuz
- Sıcak insanlar
Dezavantaj:
- Uçak bileti pahalı
- Şili pahalıca
- Kuzey Şili gündüz serin, gece soğuk
- Kıtada kalorifer yok, önceki yazı unutma
Vietnam Kamboçya Laos Gezisi
Bu bölgeyi epeydir istediğim halde yaz mevsiminin tropik sıcağı nedeniyle erteledim. Küba fena sıcaktı ve buralar da aynı iklime sahip. Ama gözü karartıp gidebilirim. Doğu Asya’da Moğolistan, Çin, Kuzey Kore, Güney Kore, Tayland‘dan sonra Hindiçin’i gezmek harika olur.
Vietnam: Yakın tarihin en kanlı savaşlarından birinin yaşandığı; tarihi savaş, sömürge ve kurtuluşlarla dolu ülke. Korkunç Vietnam Savaşı nedeniyle bugün Vietnam halkının üçte ikisinden fazlası 1975 sonrası doğumlu. Vietnam Türklere pek vize vermiyor, başvurusu ret edilen veya kara sınırından geri çevrilen tanıdığım çok, neyse ki yeşil pasaportum var.
Kamboçya: Bambaşka lezzetler, az gidilen kasabalar, acılı bir geçmişin izleri, uçsuz bucaksız pirinç tarlalarıyla Kamboçya ünlü Angkor Wat Tapınağı’ndan çok daha fazlasını sunuyor.
Laos: Uzun süre dünyadan yalıtılmış Laos, Doğu Asya standartlarına göre bile yavaş, sakin, geleneksel, ve benim için en önemli noktalardan biri olan “az gidilen” bir ülke.
Avantaj:
- İlginç, renkli, eğlenceli, ucuz seyahat
- Zengin bir tarih ve kültür
- Uçak pahalı ama Tayland’a dandik havayollarıyla çok aktarmalı uygun bilet bulunabiliyor, oradan kara yoluyla geçilebilir
Dezavantaj:
- Çok sıcak!
- 1 ay boyunca Güneydoğu Asya yemekleri biraz bayabilir, ama pek sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum, Yediklerim sayfamda görebilirsiniz.
Botswana Zimbabwe Mozambik Swaziland Lesotho Güney Afrika
Orta ve Kuzey Afrika yazın fena sıcak, ancak kıtanın güneyinde kış, genelde 15 ile -1 derece arasında. Kara kıtaya henüz gitmedim, hiç fena olmaz. Başlıktaki ülkelerin hepsi veya bir kaçı olabilir.
Botswana: Kısa boylu orman kabileleri San’ların ülkesi. Az turist isteyen, ünlü yerleri pahalı bir ülke, ama yine de düşük bütçeli bir gezgin için imkansız değil.
Zimbabwe: Dünyanın en büyük şelalelerini Güney Amerika’da gördüm, bu ülkede ise dünyanın en genişi (2km) olan Victoria Şelalesi var. 20 yıl önce Afrika’nın en zengin ülkesi iken 2000 yılındaki ekonomik çöküşten bu yana yolsuzluk, yoksulluk ve kanunsuzluk ülkesi.
Mozambik: Uzun yıllar gerilla savaşı nedeniyle gezilemeyen ülke, bugün kolonyal mimarisi, güzel kumsallarıyla gidilesi bir yer. Mozambik sanat, müzik ve mutfağıyla geleneksel Afrika kültürünü koruyor.
Swaziland: Çoktandır dünyanın en katı monarşilerinden birinin ülkesi Svaziland. AIDS ve yoksullukta dünyanın en kötü durumdaki birkaç ülkesinden olmasına rağmen, Afrika’da uygarlığı ve huzuruyla tanınıyor. Güzel vadileri ve şelaleleri var.
Lesotho: Halkı gelenekleriyle gurur duyan Lesotho, dağları ve yüksekliğiyle “gökyüzündeki krallık” olarak adlandırılıyor. Dünyada en alçak noktası en yüksek (1400m) olan ülke. Geceleri sıcaklık sıfırın altında. Yamyamlardan gizlenmek için Basotho’ların yaşadığı mağara evler, dinozorların ayak izlerinin bulunduğu yerler var.
Güney Afrika: Çeşitli coğrafya ve insanıyla, 11 resmi diliyle, elmas madenleriyle, kaliteli şaraplarıyla, ırkçılığın dünyada resmen en son kalktığı Güney Afrika, kıtanın en güçlü ekonomisi. Turist ve gezginler için popüler ülkede, modernlik ve yoksulluk bir arada yaşıyor. Gezdiğim yerlerden Johannesburg ve Durban şehirleri tehlikeli. Güney Afrika’da Yaşam ve Suç adlı yazımda suç ve şiddet konusunu anlattım. Daha güvenli bir seyahat için küçük yerleri içeren böyle bir Güney Afrika Tatili yapabilir, hatta Afrika Timsahları görebilirsiniz.
Avantaj:
- Bambaşka bir kültür
- Birkaç yer hariç ucuz
- Mevsim kış ve serin
Dezavantaj:
- Afrika’da bir beyaz fazla ilgi çeker ve yararlanmak isteyen uyanık insanlar vardır
- Afrika’da dikkatli olmak gerekir
Sibirya Gezisi
Sibirya’da en ucuz uçak bileti bulabildiğim bir kente gidip oradan sonra kasabalar, köyler ve kırsalda plansızca gezebilirim. En kuzeye gitmem sanırım. Dev Sibirya coğrafyasında gidilecek yer çok.
Avantaj:
- Bazı kentlere uygun uçuş var
- Bakir, büyük ve maceralı
Dezavantaj:
- Soğuk
- Kırsalda dil sorunu
- Ayı çıkabilir
Bu arada Sibirya’ya gittim ben, burada yazdım: Sibirya Gezi Notları
Ayrıca bakın nereye gittim: Dünyanın En Soğuk Kenti
Avrupa’da Hangi Ülkeye Gitmeli?
Hangi ülkeye gitmeli diye acayip coğrafyalar ararken ben de “normal insanlar” gibi Avrupa gezisi mi yapsam? Şöyle bir İspanya – Portekiz veya Yunanistan-İtalya. Bilemedim, bünyeyi bozmasın. Latin Amerika, Moğolistan, Kuzey Kore gibi ülkelere giderek sürekli risk alıyorum. Rahat bir seyahati hak etmedim mi artık?
Avantaj:
- Ucuz uçuş bulunur
Dezavantaj:
- Az macera
- Ülkelerin çoğu pahalı
- Güney Avrupa sıcağı
Grönland ve İzlanda Gezisi
Kuzey Işıklarını izlemeyi kim istemez? Karayolu olmayan kocaman karlı topraklar, ahşap rengarenk evler, az nüfus, sıfıra yakın suç, deniz yolculukları; İzlanda ve Grönland. Ek: Her ikisine de gittim, harika ülkeler.
Avantaj:
- Sıra dışı ve güvenli
Dezavantaj:
- Hem uçuşlar, hem de ülkeler pahalı, epey bozar
Bu yazımdaki ülkeler uzak ve yüksek maliyetli, ama yurt dışına ucuz seyahat etmek isteyenler için bunun yollarını ve ucuz ülkeleri burada anlatıyorum: Ucuz Gezi Bilgileri
Japonya Gezisi
“Doğan güneşin ülkesi” denen Japonya geçmişin gelecekle buluştuğu bir ülke. Japon kültürü binlerce yıllık geleneklerini sürdürürken, modern teknoloji, moda ve eğilimleri de üretiyor. Zıtlıklar ülkesi Japonya küresel şirketlerin gökdelenlerinin yanında geleneksel Japon evlerini barındırıyor.
Avantaj:
- Köklü bir tarih ve kültür
- Uygun bilet bulunur
Dezavantaj:
- Japonya çok pahalı bir ülke
Gittim ve yazdım: Japonya Gezi Rehberi
Evet, hangi ülkeye gitmeli? Yukarıdakilerle sınırlı kalmadan aklınızdan geçen, hayal ettiğiniz, gitmek istediğiniz ülkelerle ilgili önerilerinizi aşağıya yorum olarak bekliyorum. Gitmem önereceğiniz yere en ucuz uçak biletini de araştırıp bilgilendirirseniz pek güzel olur.
Benim seçimim bu kez Afrika oldu, işte planım ve gezi yazılarım: Afrika Gezisi
Sibirya gezisi en ideali bence hem maliyetli hem en macera dolu olanı belki hem benimde merak ettiğim yerlerden birisidir eğer olurda gidersen ayılar dikkat et 🙂
Doğru Ali Bey, ekonomik ve sıra dışı olur.
Ederim, teşekkürler. 🙂
Ben olsam soğuk iklimlerden birini tercih edrdim. Grönland ve İzlanda olabilir mesela. Hem farklı bir iklim hem gelişmiş medeniyet. Grönland’ın çok tercih edilen bir yer olduğunu da sanmıyorum. Zorluklarla karşılacaksınız mutlaka. Ayrıca yanılmıyorsam kuzeye pek seyahat etmediniz.
Doğru Zeynep Hanım, pahalılığı olmasa sanırım derhal oraya çalışmaya başlayacağım, ama çok pahalıya mal olacak. Ama Grönland’da olmak!
Alper abi avrupa turu dediğin gibi bünyeyi bozar. Sibirya çok soğuk seni üşütmeyelim oralarda. Kamboçya Laos desen çok ilgi çekmez, çeker de bir Latin Amerika ruhu olmaz orada. Afrika’da dikkat de çekme bence. En iyisi sen bizlere Latin Amerika’da Che’nin de bulunduğu topraklardan, Bolivya’yı göster, devrim ruhunu yaşat. Şili’de Pablo Neruda reyiz’in dizelerini hissettir. Onun öldürüldüğü Şili Ulusal Stadyumunu görüp duygulanalım. La Moneda’yı görelim. Valparaiso’da Fransız üzüm bağlarını görelim. İlginç İspanyolcaları ile seyahata neşe katalım. İyi yolculuklar, yüreğinize sağlık…
Sevgili Batuhan,
Latin Amerika candır. Che’nin Küba’daki anıt mezarına ve Arjantin’de doğduğu eve gittim, Bolivya Che ruhunu tamamlar. Şu uçak biletleri çok pahalı olmasa yılda birkaç kez giderdim. Yine de mümkün. Teşekkürler harika yorumun için!
Facebook ta da yazdigim gibi kuzey kore sonrasi greenland en yakisani bence..
Burak, Grönland’ın ıssız karlı toprakları harika olur. En ucuz bileti arasana zamanın olunca. 🙂
Grönland veya Güney Afrika, ikisinden birini okumayı çok isterim!
Teşekkürler Deniz. Ben de yazmayı isterim!
Kessinlikle Grönland olmazsa Sibirya 😀
Teşekkürler Atakan. 🙂
Botswana Zimbabwe Mozambik Swaziland Lesotho Güney Afrika’dan yana tercih kullanırdım. Bu ülkeler daha az gidilen, dolayısıyla da daha az bilgimizin olduğu ülkeler. Siz giderseniz bizde gitmiş kadar oluruz. İyi yolculuklar.
Afrika’ya hiç gitmemiş olmam da cazip hale getiriyor. Teşekkürler!
Bence izlandaya gitmelisin abi biraz pahalı ama deyiceğini düşünüyorum
İzlanda özel bir ülke Alparslan, haklısın. Teşekkürler.
hocam bana kalırsa grönland bakir doğası ve konumuyla çok çekici bir yer. geceyarısı güneşini, kutup ışıklarını görmek, buzullarda safariye çıkmak her insana nasip olmaz belki de. ancak gidiş dönüş 3500-4000 tl tutabilir ve yazın ortasında bile hava sıfırın altına düşebilir ki bunlar da ciddi dezavantajlar. latin amerikayı ve uzak asyayı az çok bildiğinizi varsayarak bilinmezliklerle dolu afrika hem ucuz hem de mükemmel bir macera olacabilir.
gökyüzündeki krallık .. ismi bile davet edici
Bir ara bakmistim hocam ama bulamamistim. Hatirlarsaniz amcam kanadadan gecmisti yanlis hatirlamistim falan. Neyse bir acente tanidigim var almanyada. Is verenim taylanda gidecek onun icin normalden yuzde 35-40 civari daha ucuz bilet ayarlamisti. Bir irtibata geceyim kendisiyle greenland icin. Pozitif sonuc cikarsa bilgilendiririm sizi..
Evet hatırlıyorum, sağol. Çok teşekkürler! İzlanda ve Grönland olarak çoklu uşus sor lütfen.
Buraya yazılmamış ama kesinlikle nepal diyorum. Çünkü hem dünyanın en yüksek noktasını görebilirsin(gerçi oda ayrı bir para:D) hemde tamamen değişik bir kültür. Uçak bileti haricinde tamamen maliyetli bir gezi olacaktır.
Nepal’e hangi havayoluyla ucuza gidilebilir Hasan Bey?
Alper abi yukarıdaki ülkelerden birini seçmem gerekirse Peru derdim Peru’yu hep görmek isterdim ve Machu Picchu şehrini hep merak etmişimdir gerçi belgesellerde falan hep görüyordum ama o kadar ayrıntılı değildi belki sen bize güzel bir anlatımla Machu Picchu şehrini ve Peruyu gösterebilirsin.Bunun dışında yukarıdaki ülkeler haricinde benim hayal ettiğim ülke olan Japonya var daha önce gittin mi bilmiyorum ama bilet parası direkt olarak 1000-1500 arası birşey vize olayı desen zaten turist vizesi var 3 aylık,ucuza otel istiyorsan torpil odaların olduğu küçük oteller var fiyatları bayaa düşük benim bildiğim.Japon mutfağınıda daha önce denediysen ve seviyorsan olabilir yani:) bende seneye Japonya’ya gitmeyi düşündüğüm için Japonya rehberinden yararlanabilirim.Japonya ve Peru ülkeleri iyi olabilir benim düşüncelerim bunlar 🙂
Peru kesinlikle ilginç Uğur. Japonya’ya vize yok. Aklımı çeldin, Japonya’ya da bakayım.
Avrupa seyahatiniz arasında bir Polonya olacaksa, Avrupa derim, yoksa Afrika, beyaz dikkat çeker ve teklikelidir ama teklike heycanlıdır!
Haklısınız Kadir Bey, Polonya’ya hala gitmedim.
Valla ucuz bilet yok malesef. Olsa ben gidecem direk:D Ama diğer gidilen ülkelerden pahalıya geleceğini düşünmüyorum 1300(uçak) yanında 1 ay Nepal en fazla toplam 2500 bulur bence. Çünkü çok fakir bir ülke.
O da mümkün Hasan Bey. Bilgi için teşekkürler.
Vietnam Kamboçya Laos göze en güzel geleni. Oralarla ilgili yazılarınızı okumak isterdim. Bir sorum olacak yanlış anlamazsanız, niçin takipçilerinize sizin için bilet bakmasını istiyorsunuz? Bence en iyi bileti siz bulabilirsiniz. Ayrıca tarihler, nereye ineceğiniz size kalmış sonuçta. 🙂
Bence de cazip İlkim Hanım, sıcağı olmasa şimdiye kadar çoktan gitmiştim.. Genel bir bilgi olur diye rica ettim.
Dört gözle Fas ve Lübnan’a gitmeni bekliyorum 🙂
Yazın çok sıcak Devrim, ama kışın giderim. 🙂
Yalniz hocam bana kaba bir gidis donus tarihi verirmisiniz?
Temmuz 18 (veya 19-20) gidiş, Ağustos 12-13-14-15 dönüş.
iranın güney bölgeleri ve karayoluyla pakistan (çok zor) , hindistan gezisi maliyet ve atmosfer açısından çok farklı olurdu aslında kapalı kutu bir çoğu gezi programlarının bile çekindiği bölgeler lakin ben gidip görüp yazdıklarınızı okumayı hatta peşinize takılmayı bile çok isterdim
İran ve Hindistan’a gitmeyi istiyorum Okan Bey, fakat yaz sıcağı nedeniyle daha önce niyetlenip vazgeçmiştim. İlginize teşekkürler.
Güney Amerika turunu tamamlamanı dilerim. Şu Şili’nin ceviz macerasını merak ediyorum, tabi diğerlerinide…İlkel kabilelerede yaklaşırsın belki…Gönlün nereyi istiyorsa oraya güle güle git. Merakla yazılarınızı okuyacağız.Bazen nükteli yazılarınız için kedi kendime gülüyorum. Çok hoş ,pirzola gibi oluyor. Sevgiler, saygılar, başarılar…
Musa Bey yüzümü güldürdünüz, çok teşekkürler. Gezmeye ve yazmaya devam.
Trans-Siberia Express ile uzak kuzeye gitmenizi öneririm. Taygaların derinliklerinde Rusya’nın bilinmeyen yüzünü keşfedeceksiniz. Tren bileti biraz tuzlu olabilir ama bir geginin aradığından fazlasını bulacağınıza eminim.
Haklısınız Hüseyin Bey, dünyanın en uzun ve güzel tren yolculuğu. Transmongolia ayağıyla Moğolistan’a gittim, büyüleyici. Teşekkürler.
Arkadaşım daha Afrika’ya ayak basmamışın.
İlk başta Latin Amerika demiştim, biz gitmeye niyetliyiz, bize yol gösterirsin diye ama tabiki Afrika.
Afrika beni de çekiyor sevgili Burcu. Orası olursa pahalı THY ile değil aktarmalı ve daha ucuz bir bilet alırım sanırım.
Bence orta avrupa gezisinin zamanı geldi. Çek Cumhuriyeti Macaristan Avusturya riski az ve görülecek çok sayıda yer var. Hem sizin yazılarınızı beğenerek okusa bile çoüu insan swaziland veya lesotho ya gitmeyecektir. Lütfen gidin artık orta avrupa ya biz de oralara seyahat edelim sonra 🙂
Kemal Bey yazdığınız yerlere gittim. Bir kısmını yazdım, daha da yazacağım.
kamboç-lao-vietkong u tavsiye ederim. hem çok ucuz hem turizmin yeni patladığı yerler ve insanları çok sıcakkanlı.
Ben de çok istiyorum Şener Bey, tek engel yaz sıcağı.
MYANMAR I DA YANINA EKLEYEBİLİRSİN İSTERSEN
Doğru, yeni açılan bir ülke.
Merhaba Alper,
Bence ya Japonya ya da Nepal’e git
Her ikisinede ucuz bilet bulabilirsin
Oralara da bakayım Gültekin, teşekkürler.
Abi yeter buraları anlattığın 🙂 En güzeli bi Siirt-Batman-Hatay oradanda Halep-Şam gezisi yap. Gelirkende Mısır’a uğrayıp bizlere biraz Piramitlerin son durumunu anlat. Oradan da Trablusgarp’a geç. Tam gelecekken de şu yunan adalarına bir git de millet gezgin görsün.
Merhaba Alper Bey, Kuzey Kore seyahatinizi okuyup çok beğenmiştim. Bugün tekrar blogunuza girmek kısmet oldu.
Bence her ne kadar çekici görünsede bu yaz Güney Amerika sanki daha da pahalı olur gibime geliyor Dünya Kupası sebebiyle. Ben oyumu Avrupa’dan yana kullanıyorum. Yunanistan ada turu olabilir… Karadan Yunanistan, Arnavutluk, İtalya olabilir… Dönüşte de Sırbistan’da bana uğrarsınız:)
Merhaba Onur Bey,
Sırbistan’ı çok severim, 2 kez gidip epey gezdim, tekrar gidebilirim.
Teşekkürler.
Merhaba, İRAN olabilir. TC vatandaşları 3 aya kadar İran’da vizesiz bir şekilde kalabilirler. Yalnız, pasaportta İsrail vizesi ya da damgası kesinlikle bulunmamalı. Eğer İsrail giriş-çıkışınız varsa pasaportunuzu değiştirin.Hem uygun fiyatlı uçak biletleri yada tren bileti bulabilirsiniz…
Merhaba Suna Hanım,
İran’ı çoktandır istiyorum ama yaz sıcağı nedeniyle gitmedim. İsrail damgası eski pasaportumda, sorun yok. Teşekkürler.
İran +1 oldu Alper hocam
Maalesef yazın aşırı sıcak.
Transdinyester diyeyim Hocam hani nedir nasıldır nasıl bir yerdir bakmama rağmen fazla bir şey bulamadım bir de 1 ay kalınabilecek bir yer mi onu da bilemedim ancak neredeyse hiç bilinmeyen bir yer olduğu için yazayım dedim kenarda bir yerde dursun sonrasında yukarıdakilerden birini de seçmem gerekirse tercihim Portekiz olur onun da tek sebebi zamanında Gülhan’ın Galaksi Rehberi’nde gördüğüm Alfama, sokakları binaları çamaşır asılan küçük balkonlar falan çok hoşuma gitmişti.
Ben gittim oraya BBT, köy düğününe. Sonra başkent Kişinev’de fotoğraf makinem çalınınca 24 saatlik çılgın düğünün fotoğraf ve videoları gitti ne yazık ki.
Vallahi alper bulunmadığın kita kalmasın diyorum ve bu bakımdan Afrika ilginç bir deneyim olabilir. Gezgin buluşmasında da Afrika’ya gitmedim demiştin diye hatırlıyorum. Gronland ve İzlanda enfes olur bu arada ama hayat pahalı oralarda da. Güney amerikaya önceden gittiğin için o rotayı başka zaman yap derim 😉
Mantıklı bir öneri sevgili Seyhan, teşekkürler. 🙂
Hocam size uyar mı bilmem ama benim gitmeyi çok istediğim iki yer var Afrika da; biri nil nehirinin ana kaynaklarından biri olan Victoria gölü diğeri ise afrikanın çatısı olan Kilimanjaro dağı. Tanzanya yı merkez alarak ikisine de gitmek mümkün olabilir sanırım.
Çok iyi bir rota Sayim, fakat yazın (dağ hariç) çok sıcak bir bölge.
Hindistan-Pakistan-İran turu öneriyorum..
haklısınız hocam sıcaklık çok bunaltır yazın.Belki bahar aylarında gitmek daha mantıklı olur oraya.
Bence de Sayim. Önerin için sağ olasın.
Kanada:B.C.,Alberta(petrol bölgesi(Calgary-Edmonton koridoru),oradan Alaska olabilir,Ontario,
Québec ve Grönland, İzlanda gezisi yapılabilir.
Teşekkürler Tuğrul Bey.
Gönlüm İspanya-Portekiz’den yana hocam. Sıradan insanların yaptığı gibi bir seyahat olmayacağından eminim.
Teşekkürler Fatih.
Bhutan nasıl abi 🙂 onun dışında kesinlikle Vietnam diyorum
Butan da olabilir, Vietnam da!
Grönland o muteşem görüntüleri ve deniz yolculuğu kim istemez kii (twitterde yazdımda hocam buraya yazıldığını okuyunca ekledim) heyecanlı bir serüven yine dolu dolu bilgiler bizi bekliyor 🙂 heyecan doruktaa 🙂
Ben de isterim Funda, ama çok pahalı. 🙂
Goronland
Ben de çok istiyorum Murat.
Kamboçya-Vietnam-Laos diyorum ben.
Kuzey Kore -Moğolistan ve Brezilya görmüş gezmiş bir adamı Portekiz-İspanya kesmez bence .
Bütçe uygunsa eğer o gezi sonrası çok yazı okuruz biz.
Bunu ben de çok istiyorum Vedat Bey. Tek sorun sıcaklık. Teşekkürler.
Şili Peru Bolivya gezisi ve afrika turunda kararsız kaldım. her ikisi de çok güzel geliyor 🙂
Bence de Kıymet, çıldırıciim kararsızlıktan. 🙂
Sibirya’da tren biletleri önceden ayarlanmazsa pahalı, Japonya’da en temel gıda olan deniz ürünleri Fukushima’dan dolayı güvenli değil. Seni anca Güney Amerika paklar! Afrika dersen, orayı bana sor :).
Kemalcim bana Afrika’yı anlat lütfen. 🙂
Avrupa’dan Polonya olabilir. Bence avrupanın var olan güzelliklerine oranla en bilinmeyen ülkesi. Unesco koruma listesine girmiş birçok bölgesi var. Güneyinde Krakow kesinlikle görülmesi gereken bir şehir. Eğer duymadıysanız Wieliczka Tuz Madeni’ni araştırmanızı öneririm. Ayrıca 2. Dünya Savaşı döneminden kalma müzeler de Polonya’nın her tarafında mevcut. Zakopane kentini de içine alan güney dağları da görülmeye değer.
Kuzey tarafında ise Gdansk bölgesi gerçekten inanılmaz. Baltık kıyısında rüya gibi evlere sahip yerler. Özellikle Sopot yazın harika. Şahsen benim görmeyi çok istediğim yerlerin başında geliyor 🙂
Avantajlarına gelince Polonya diğer Avrupa ülkelerine nazaran gerçekten ucuz bir ülke. İnsanları da çok sıcak kanlı. Tek sorun Krakow ve diğer turistik mekanlar dışında İngilizce konuşanların eksikliği olabilir ama Moğolistanı gezen biri için bunun sorun olacağını düşünmüyorum 😀
Polonya ile ilgili tek sorun ucuz uçuş bulmak olabilir. Buradan direk uçuş bir tek Varşova’ya var sanırım. Viyana’ya uçup oradan trenle geçmek bir alternatif olabilir ama yine de çok ucuza mal olacağını zannetmiyorum.
Ancak dediğim gibi, fırsatı olan herkes Polonya’ya vakit ayırsın 🙂
Polonya’yı hala görmemiş olmak benim için gerçekten ayıp. Bilgiler için teşekkürler, Sopot dışındakileri duymuştum, bir gün mutlaka. 🙂
Botswana ve yazdığınız diğer Afrika ülkeleri diyorum. Seçimim biraz kişisel, Alexander Mccall Smith isimli bir yazarın Kadın Dedektif serisini okuyorum, olaylar Botswana’da geçiyor ve ülkenin anlatılışına hayran kaldım. Oo ülke çok güzeldir, süperdir şeklinde anlatılmıyor da daha çok zamanın orada yavaş akması, kültürünün biricikliği… ne bileyim.
Botswana gidilmeye değer, teşekkürler Ayşe Hanım.
Ayrıca bahsettiğim yazar da sizin gibi öğretim üyesi 😀
Swaziland olsun! Hiç bir fikrim olmadığı için tamamen kişisel nedenlerden 🙂 Bir de belki artık instagram’ı da unutmazsınız.!
Swaziland! Neden olmasın? Instagram için birinin beni ciddi dürtmesi lazım, hiç aklıma gelmiyor. 🙂
Abi yazılarını heyecanla ve zevkle takip ediyorum. Son zamanlarda iyi ki tanımışım dediğim insanlardan birisin. Antu’daki Kuzey Kore başlığıyla birlikte hayatımıza girdin 🙂
Konuya dönecek olursak, henüz hiç bir şekilde yurt dışına çıkma şansım olmadı. Dünya’da tüm ülkeyi gezmeyi çok istiyorum ama ilk nereler diye sorulsa, İzlanda ve Panama’ya gitmeyi isterdim.
Teşekkürler Gökhan, sana da bol seyahatler dilerim.
dünyadaki her yer birbirinden ayrı güzel ancak o yerlerin birçoğu başka gezginler tarafından okuyucuya çoktan aktarıldı
yapılmamış olanı yapmaya
grönlandı feth etmeye davet ediyorum sizi hocam
bakalım oranın insanı yaşayıı yemekleri nasılmış
Teşekkürler Ali Can Bey, biletlere bakıyorum.
Merhaba,
Paraguay yazılarınızı büyük bir keyifle okudum ve çevreme de gönderdim. Belki Latin Amerika tekrar olacak ama Şili, Bolivya ve Peru derim. Şili için tam da yazdığınız nedenler ve İnti İllimani grubunun ülkesi olduğu için. Bolivya, Morales ile ilginç bir deneyimden geçiyor ve Lima dünyanın en yüksek başkenti. Peru ise doğası ve tarihi ile bence diğer bölgelere göre öne çıkıyor. Selamlar, iyi yolculuklar.
Merhaba Bahri Bey,
Özenli yorumunuz için teşekkür ederim. İnti İllimani’yi eklemeyi unutmuşum, ekliyorum. Selamlar, güzel yollara.
kesinlikle güney amerika desem çok mu bencilce olur :))))
Bence olmaz Aslıcım. 🙂
Grönland ve İzlanda Gezisi iyi olur bence 🙂
Bence de Sebahattin Bey.:)
Çok soğuk ve uçağın pahalı olacağını bilmekle( yazın heryer pahalı, uçak bileti için çok geç kaldığınızı düşünüyorum) gidiş Buenos Aires alıp hemen en güneye ushuaia’ya gider oradan el calafate ve Puerto Natales’den yukarı doğru bilindik rotayı izler Lima’dan dönüş yapardım. En azından gezdikçe soğuktan sıcağa doğru içinizde ısınırdı.:) fakat en büyük maliyet uçak diyoruz da sanırım patagonya’da couchsurfing olayı çok zayıf.
Öneri için teşekkürler Fatih Bey. Aklımı çelmeyin, zaten seçenekler yeterince çekici.:)
Hocam imrendim size. Allah yolunuzu açık etsin. Nereye giderseniz gidin heyecanla yazılarınızı takip edeceğim.
Teşekkürler Murat Bey, gezmeye ve yazmaya devam.
Öncelikle gezilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
(Uçak biletini dikkate almazsak) Yeni Zelanda ilginç olabilir.
Fransa-İspanya-Portekiz’i içine alan bir Avrupa gezisi keyifli olacaktır. (özellikle Güney Fransa, Barcelona’dan başlayarak İspanya’nın güneyi-Endülüs güzergahı)
Bunların dışında İran farklı bir deneyim olacaktır.
iyi seyahatler
Teşekkürler Serkan Bey.
Her ülke var ama almanya’yı göremedim. Berlin, Münih, Nürnberg, Hamburg, Stuttgart, Köln ve daha pek çok alman şehrini öneririm. Zira gezi yazılarınız gayet başarılı.
Teşekkür ederim EG. Üstelik evlerinde kalabileceğim farklı kentlerde Alman arkadaşlarım var, ama daha değişik bir rota arıyorum.:)
Benim aklıma gelenler daha doğrusu gezmeyi istediğim rotalar:
Berlin-Polonya-Çek Cumhuriyeti-Slovakya gezisi güzel olabilir.
Yunan adaları ve ada köyleri güzel bir gezi olabilir.
Ayrıca benim diğer ilgimi çeken yerlerden birisi Novosibirsk ve içerisinde bulunan Akademgorodok yerleşimi, çevresi.
Şahane yorum, ben de Novosibirsk ve Sibirya kırsalına bakıyorum ama seyahat kaynakları “kimse sizinle İngilizce konuşmaz” diyor.
Hepsi birbirinden güzel.
Ben bunlardan Şili-Bolivya-Peru rotasını seçtim bile 🙂
Ama aklımdaki iki rota da Bostwana-Zimbabve ve Laos-Kamboçya-Vietnam.
1 yıl ömrün olsa hangisini ölmeden önce görmek istersin öyle düşün 🙂
Hepsi güzel Sevilcim, karar vermek zor.
1 yıl mı? Çok az dedin. O kadar kalsaydı paraya kıyıp İzlanda-Grönland yapardım. 🙂
Merhaba,
Benim Avrupa’da şu ana kadar en çok beğendiğim ülke Portekiz. Portekiz’de sörf arkasından İspanya çok güzel olurdu ama siz buralara bayram tatilinde gidin. Machu Picchu ve Salar de Uyuni benim de çok görmek istediğim yerler, kuzey ışıkları muhteşem bir görsel şov, Japonya mutfağı favorim ve mimarisi de harika ama ben oyumu Afrika’dan yana kullanıyorum. Mozambik, Zimbabwe ve Lesotho Afrika’da görmek istediğim ülkelerden bazıları ve güvenlik probleminin de önceki tecrübeleriniz yardımıyla üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.
Merhaba Merve Hanım,
Portekiz’i ben de seveceğimi düşünüyorum, ancak yazın çok sıcak olur. Rotalarımın hepsi ilginç, bugünlerde karar vereceğim. Az önce baktım, Mozambik, Zimbabwe ve Lesotho pahalı vizeler istiyorlar, Afrika’ya gidersem bu üçüne gitmem veya birini seçip giderim; diğer 3 ülkeye vize yok.
Teşekkürler.
Ben hala Japonya’da ısrarcıyım Metin abi soğuk ülkelere gidip hastalanma sen oralarda Japonya’nın havası falan iyidir şimdi , daha öncede yorum yazdım zaten bence Japonya’yı iyice bir düşün 😀
Uğur bugün Japonya’ya bilet almak üzereydim sayende, fakat havayı araştırınca gördüm ki yazın fena sıcak ve nemliymiş, vazgeçtim.
Alper abi, Latin Amerika turunda karar kıldığını düşünerek bu mesajı yazıyorum. Umarım yazın Pablo Neruda burada olur 🙂
Evet, Batı Afrika kıyıları, Güney Afrika (Saldanha-Cape Town) ve Madagaskar çok ucuz bir gezi olabilir!
Güney Afrika’yı kesinlikle tavsiye ederim. Şu ana kadar gittiğim en ilginç yurtdışı deneyimim olmuştu.
ben sizin yerinizde olsam grönland ya da Almanya düşünürdüm berlin’in güzel bir şehir olduğunu duydum.
Haklısınız, Berlin güzel kent, üstelik kalacak arkadaşım da var.
Eh madem sordun : ) zaten gitmiştin gerçi ama bence eğer aklında olursa bu sefer de köylerine, kırlarına derim: Macaristan, Polonya – İskandinavya olarak Norveç’i de çok merak ediyorum şuan. Ve tabii ki Finlandiya.
Finlandiya’nın güneyini gezdim, harika. Köyler kırlar ilginç oluyor, severim ama dünya büyük, zaman az. 🙂
Şili Peru Bolivya derim kardeş.
Hocam Ruanda seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Hem doğası bakımından, hem de yakın tarihte yaşadığı soykırım geçmişinden dolayı pek çok ilginç bilgi ve fotoğraf edinebilir ve bunları bizlerle paylaşabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla şu anda oldukça güvenli bir ülke. Yukarıdaki seçeneklerden ise Güney Afrika turu ve Grönland-İzlanda öne çıkıyor. Afrika’da couchsurfing’den faydalanabileceğinizi sanmıyorum fakat İzlanda’da muhtemelen ücretsiz konaklayabilirsiniz diye düşünüyorum. Gene de nispeten pahalı bir seçenek olacaktır diye düşünüyorum fakat eminim buna değecektir. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, idolümsünüz. 🙂
Ruanda için yazdıkların doğru, ilgimi de çeken bir ülke, ancak ekvator çizgisinin hemen altında. 40-50 derece sıcaklıklar perişan eder. Bakalım, bugünlerden biletimi alacağım.
Teşekkürler Onur. 🙂
Svg çelebi alper hocam bence Meksika körfezi sıcak denizinde yer alan Dominik Cumhuriyeti Panama Guatemala yada Honduras vs ülkelere gitmeniz çok güzel olur derim
Vanuatu olabilir. Belki bir göz atmak istersin diye linki ekliyorum 🙂 http://www.sabah.com.tr/Turizm/2014/02/26/en-mutlu-insanlarin-ulkesi-vanuatu
Hocam bu sene ve 1-2 sene daha Kuzey Kore’den ne kadar uzakta olursan o kadar iyi. 🙂 Bence Bolivya, Peru, Sili veya pahali da olsa Izlanda Gronland cok makul. Ozellikle Izlanda ve Gronland’i senden okumak cok zevkli olurdu eminim. Klasik Avrupa’yi bosver, sana gelmez oralar. Sen yapilmayani yapan, pek gidilmeyen yerlere gidensin. Piza kulesinin oradan kuleyi iter gibi aciyla poz vermek veya Atina’da ozcekim yapmak senlik isler degil. 🙂
Merhaba Enis,
İzlanda’ya çok pahalı olduğu halde razıyım ama Grönland’da serbestçe gezmek mümkün değilmiş, ülkede kara ve demir yolu yok, sadece uçak ve helikopterle ulaşım var. Bakalım, bileti alıp kesinleştirince rotamı duyuracağım. 🙂 İlgine teşekkürler.
Hocam çernobil gibi bir yeremi gitsen çılgınlık yapıp 🙂
yazıları yeni okumaya başladım ve mükkemmel derecede imrendim 🙂 yani valizi alıp gidesim var heryere 😀 Tebrikler.
Teşekkür ederim. Bu yaz için rotamı kısa süre sonra duyuracağım.
Yazılarınız ve yapılan yorumlar çok işime yaradı. Yeşil pasaportum var bende Aralık ayından itibaren yollara düşeceğim. Sanırım yanıma almayı unutmamam gereken tekşey CESARETim olacak iyi gezmeler
İşe yaramasına sevindim sayın Donat, iyi gezmeler.
Bence siz bu ülkeleri bi kenara bırakıb maldivler seyşeller gibi tropikal cennet ortamını yaşayabileceğiniz .. Ada ülkelere gitmelisiniz..bence fiyatda uygun .
Öneri için teşekkürler Timur Bey.
Kolombiya ve Ekvador diyorum. Tek gecerim bu iki ülkeyi !
Bence sibirya ozellikle Tuvaya gitmelisiniz. Tuvaya giden Türk arkadaşlarım bir kaç gün dilde zorlandiklarini ama sonradan anlastiklarini tercümana gerek duymadiklarini söylemişti. Sibiryada Altaylarda olabilir. Kırsal kesimlerin dil sorunu sizi korkutmasın. Çünkü onlarla dilimiz ortak kökenli.
Merhaba,
Sri Lankayı düşünmez misiniz? veya Saint Petersburgu (hem beyaz gecelere tanıklık etmiş olursunuz) oradan en kuzeyine doğru Murmansk liman kentine yolculuk ..Tatil planını yaptığınızı düşünsemde paylaşmak istedim.İyi tatiller
Merhaba Tuğba Hanım,
Önerdiğiniz rotalar güzel, ancak Sri Lanka yazın çok sıcak, Petersburg ise pahalı. Teşekkürler.
Ben peruya gider daha da geri dönmezdim 🙂
Planlarım arasında Peru da var Esra, ama dönerim sanırım. 🙂
kesinlikle ve kesinlikle Bhutan’a gitmelisiniz..
Tam bir ütopya ülkesi
bence italya’ya gidin. İtalyanın kıyılarında yiyin için gezin 😀 benim içinde gezin hatta. keşke benimde imkanım olsaydı da 1 aylık bir tatile çıkabilseydim, sevgiler.
Siteniz çok güzel olmuş tam hayalimdeki yaşam tarzı,gösteriş uğruna olmayan merakkı öğrenmeyi en önemlisi özgürlüğü hissettiren geziler….çok çok merak ettim nerdeyiniz nereye karar verdiniz?
Merhaba Merve Hanim,
Afrika’yi sectim ve simdi oradayim. Blogumun sag ust kosesindeki Facebook simgesini tiklayip sayfami begenerek takip edebilirsiniz.
benim ençok merak ettiğim yer sealand hem hiç turistik değil hemde çok ucuz herşey bedava 😀 gitmek pek mümkün değil ama bir gün deneyeceğim
Katılıyorum, tuzlu su ve beton bedava.:)
dünyada en az turistin gittiği ülke adamlar gezmeye gidene belge veriyo 😀 tam çelebi alpere göre deniz ortasında yaşam 😀
Aklımı çeliyorsunuz, bunu inceleyeceğim.)
muhtemelen mutfaklarıda zengindir denizden çıkan herşeyi değişik şekillerde yiyorlardır
Merhaba Alper bey ,zannedersem Japonya’ya gitmemişşsiniz evet biraz pahalı bir ülke olabilir ama o Japon insanının nezaket,yardımseverlik ve insanlıklarını görmeniz için japonya bence mutlaka görülmesi gereken bir ülke kesinlikle memnun kalacaksınız
Teşekkürler Bayram Bey. Geçtiğimiz yaz bir Japonya gezisi aklımdan geçti ama rehber kitaplar “yazın gitmeyin” diyordu, aşırı sıcaktan ölüyorlarmış.
Merhaba Alper Bey, Ben japonya Tokyo’ya geçtiğimiz Mart gittim zaten favori havamda genel olarak Mart ,Nisan bu aylara getirirseniz memnun kalırsınız gezmek için mükemmel aylar bence geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığım Arjantin ,Uruguay gezimde kış sonu gibi bir tarihe denk geldi ve çok rahat terlemeden doyasıya yürüyerek geçen bir tatil olması sebebiyle çok keyifliydi….saygılar
Teşekkürler Bayram Bey. Ben uzun tatilimi sadece yazın kullanabiliyorum. Kışın yakın yerlere gidebiliyorum. O nedenle hangi ülkeye gitmeli diye düşünürken ve gezeceğim ülkeleri seçerken mevsimi de düşünmem gerekiyor. Uzak ülkelere 1 hafta için gitmeyi tercih etmiyorum.
Evet haklısınız Alper Bey bende Japonya’ya 5 günlüğüne gitmiştim zamansal şartlardan dolayı ve tokyodan dönüşüm istemeye istemeye çok zor olmuştu inşallah bir gün bu isteğinizi uygun bir tarihde gerçekleştirirsiniz ….
Hangi ülkelere gideceğimizi zaman, para, iklim, güvenlik gibi birçok etken belirliyor doğal olarak.
5 gün için çok yol gitmişsiniz. Latin Amerika’da ne kadar zaman gezdiniz?
Güvenlik konusunda sizin çok cesaretli olduğunuz zaten belli bu konuda sizin seyahat tutkunuz zannedersem etkilenmez tabii diğer şartları yerine getirebilmek biraz problem olabiliyor çoğu zaman .Ben Arjantin ve Uruguay’da toplamda 12gün kaldım tatbiki daha fazla kalmayı isterdim ama zamansal şartlar ve bazı sebepler bunu yapabilmeme engel inşallah diyorum bir gün zamansal bir problemim olmadan doyasıya geçebilirim diyorum gezilerim kışlada olsa iyiki gitmiştim diyorum her zaman dedimya VİRÜS bir bulaşınca sizi kolay bırakmıyor
Elbette işimiz elverdiği ölçüde seyahat edebiliyoruz. Artık emekli olunca belki hiç eve dönmeyiz.
Tabii Artik 70 yasindan sonra sagligimiz elverirse
Aman 70 yaptılar mı?
Asagi yukari Ben biraz yuvarladim….
Şimdi olacak ki şöyle 2 yıl tatil, ne ülkeler gezilir görülür.
Herseyi arkasinda birakip giden insanlarda aklimi celmiyor degil hani…
Cok iyi bir gezgin olan Yasin Turaneri’de takip etmenizi size oneririm
Teşekkürler.
-Çek Cumhuriyeti, Norveç, Yeni Zelanda, Kanada, Hindistan ben bu ülkelerden birine giderdim, özellikle
Ben oyunu japonya’dan yana kullanıyorum. Geniş zamanda sindire sindire gezilecek yerlerden. Henüz gidemedim ama ben gidene kadar en azından siz gezmiş olup da yazarsanız ayak izlerinizi takip etmek benim için güzel olur. Baya bencilce oldu ama n’apalım. 🙂
Hocam ben yeşil burun adalarını önermek istiyorum, hem merak ettiğim bir yer.
Merhaba Alper Bey. Blogunuzla ne yazık ki yeni karşılaştım fakat çok memnun kaldım. Bir an bile sıkılmadan, zamanın nasıl aktığını anlamadan uzun saatler boyunca yazılarını ve fotoğraflarınızı inceledim. Sizinle hüzünlendim, sizinle neşelendim. Köyleri sizinle adımladım, kasabaları sizinle dolaştım ve bundan büyük keyif aldım. Çok güzel!
Merhaba Ayça Hanım,
Ne güzel yazmışsınız, çok teşekkür ederim. Lütfen okumaya devam edin. Siz yurt dışına gittiniz mi?
Siz benim içimdeki gezip görme aşkını kamçıladınız. Yalnız bu şimdilik benim için pek kolay değil. Yine de size geçmişte edindiğim deneyimlerden ötürü yeni ülkeler keşfetme konusunda önerilerde bulunabilirim. Mesleğimden ve eğitimimden ötürü senelerce Orta Asya’da bulundum. Türklük coğrafyası muazzamdır. Size Türk cumhuriyetlerini gezmeyi şiddetle tavsiye ederim. Hem o topraklara uğramadan yapılmış bir Moğolistan gezisi yarım kalmış sayılır 🙂 Gitmeye karar verdiniz ama neyle? Nacizane fikrim THY biletleri pahalı olduğundan daha az lüks ama ucuz olan o ülkelerin havayolları şirketlerinden birisini tercih etmeniz. Örneğin Kazak Hava Yolları Air Astana olabilir. Bir de hayalimdeki ülke var tabii. O da dünyanın çatısı Tibet. Dilerim oraya da fırsat bulup gidersiniz, sitenize eklersiniz, ben de okur, gitmiş kadar olurum. Size nice renkli, kazasız-belasız yolculuklar diliyorum. Sağlıcakla kalın.
Çok teşekkür ederim. Orta Asya gitmek istediğim bölgeler arasında yer alıyor.
Rica ederim. Marifet iltifata tabidir.
İzlanda, Madagaskar, Avusturalya
Alper Bey bilgileri paylaştığınız ve bizim de düşüncelerimizi önemsediğiniz için teşekkürler.. Japonya en etkilendiğim ülke oldu. Kültürlerinden etkilenmemek ve hayran kalmamak mümkün değil. Tüm koşullar dayanılmaz olumsuz olsa bile( adres bulmak çok zor, dil ayrı problem, yemek konusunda tutucuyum yani açlık diz boyu vs olsa da sinirlenmeniz mümkün değil, yüzlerinde kocaman sıcak bir gülümsemeyle sizi patmamak üzere olan bir bombadan yumuşacık bir pamuk şekere döüştürüveriyorlar. Görmeye değer bu gidişinizde olmasa bile mutlaka orayı görün derim.
Özbekistan; semarkant, Buhara, taşkent görmek istediğim yerler. giderseniz bize çok iyi rehber olacağınızdan eminim. Ayça Hanım a gönülden katılıyorum.
Son olarak; şubat 2014 de tayland-kuala lumpur, malezya,çin-Singapur a gideceğiz. Öneriniz var mı? teşekkür ederim şimdiden. BOL KEŞİFLER DİLERİM.
Merhaba Şule Hanım,
Ben de ilginize teşekkür ederim. Japonya’ya hemen herkes hayran kalıyor, haklısınız. Orta Asya da istiyorum. Diğerlerine gitmedim ama Çin ve Tayland yazılarımı okumanızı öneririm. Siteniz çalışmıyor. Bol keşifler.
Bir yer daha eklemek istiyorum Polonya; yalnızca auschwitz kampı nı görmek için bile gidilebilir. Gördüklerinizi yazarsanız halabunlara olanlara inanmayan bi dolu insanı belki etkileyebilirsiniz. sağlık ve huzurla kalın.
Teşekkürler Şule Hanım. Esen kalın.
Nepali deneyebilirsiniz, günde 10 dolardan fazla harcamak gercekten cok zor ve gorulecek cok fazla yer var. Sadular, tapınaklar, everest turları vs.. Ancak 5-6 gun yeterlı olmayabılır.
Alper bey benim önerilerimden bir kaçını yazmışsınız macchu picchu ( buraya giderseniz güneş batarken mutlaka şarap için derim) İzlanda orda çok güzel gökyüzünü izleyebileceginiz Bungalowlar var ayrıca mairutus adası çok güzel bir ada değerlendirebilirsiniz.
Fas biraz uzak ama ucuz bir ülke,başka D.Türkmenistan olur ve gerçek haberleri alırız.
kesinlikle japonya!
Alper bey merhaba bence Endonezya Malezya Singapur hatta imkan ve zaman kalırsa Papua yeni gine olabilir.Endonezya adalar ülkesi dünyada en çok adası olan tropikal bir ülke. Ben Avrupadan başka yere gitmedim. Sizin gibi Avrupa dışı gitmek isterdim tabi. birde Yeni zellanda müthiş bir ülke filmlerden ve internetten gördüğüm kadarıyla yani Avustralya ve Yeni zellanda olabilir. Büyük ihtimal en büyük dezavantaj pahalı uçak biletleri olacaktır.
Hangi ülkeye gidilmesi konusunda önerileriniz için teşekkürler Osman Bey.
Meksika, Madagaskar, Grönland , Yeni Zelanda, Rusya (Kamcatka), Malvinas
Aslında Yakutsk’tan sonra Jamaika’da reggae iyi gider; ama Karayipler çok maliyetli gibi, bu nedenle Yunanistan üzeri Güney Kıbrıs ilginç olabilir.
Fiji, Alaska, Ekvador, Yeni Zelanda, Tazmanya, Sri Lanka,Nepal,Namibya.
Zaten bir çok gitmek istediğim yere ya gitmişsiniz ya da yukarıdaki yazınızda bahsetmişsiniz. Yazılarınızı okurken keşke şu ülkeye de gitse de biz de gitmiş kadar olsak diyorum:)İşte benim gitmek istediğim ülkelerde yukarıda. Umarım planlarınıza alırsınız.
Gitmek istediğiniz ülkelerin hepsi ilginç Gözde Hanım. Elbette değerlendiririm. 🙂
Izlanda gidi lip gorulmesi gereken, dogasiyla mimarisiyle insani etkileyen bir ulke. Avrupada olup Avrupdan uzak olan bir ulke. Positif anlamda tabi.
Bu arda gozde hanim Fiji son derece ticari onun yerine Samoayi onerirdim. Gercek bir deneyimdi Samoayi gormek .
Alper abi keşke bi iran seyahati yapsan eylülde gideceğim ama gidenlerin verdiği bilgiler hep yetersiz insan senin ki gibi bi blog arıyor hep.
Afrika’nın güney kısmını ziyaret etmek için en elverişli aylar hangileri?
Afrika’nın güneyini geçtiğimiz yaz (orada kış) 1 ay gezdim, anasayfada bazı yazılarımı görebilirsiniz. Oranın kışında (Temmuz ve Ağustos ayları) yaptığım seyahatte gündüzler ılık, geceler oldukça serindi. Sıkıntısız bir hava, ancak denize girmek isterseniz uygun olmaz. Güney Afrika’nın yazı (Aralık-Ocak-Şubat) çok sıcak olur. En iyisi bahar mevsiminde gitmek.
Kışın Avrupa kıtasında ziyaret etmesi keyifli olabilecek ve çok pahalı olmayan nereleri var?
Kışın Avrupa’da Akdeniz kıyıları hariç bütün ülkeler soğuktur. Eğer yumuşak iklim isterseniz bu durumda ucuz olarak sadece Yunanistan, biraz da Portekiz seçenekleri kalıyor. Soğuk mevsimde gezmek sorun değil derseniz elbette Doğu Avrupa’yı, özellikle de balkan ülkelerini tavsiye ederim.
İtalya kışın nasıl olur sizce maddi açıdan?
İtalya’nın kuzeyi epey soğuk, güneyinde hava durumu daha yumuşak olur. Ama pahalı bir ülke.
Kışın Baltık veya İskandinavya turuna ne dersiniz? Soğuku bir kenara bırakırsak maddi ve manevi açıdan nasıl olur?
Baltık ülkeleri de İskandinav ülkeleri de çok güzel, bunu tereddütsüz söyleyebilirim. Ancak İskandinav ülkelerinin çok daha pahalı olması nedeniyle daha ucuz olan Baltık ülkeleri seyahati tavsiye ederim.
Atacama çölünü çok merak ediyorum.Kuraklığın en korkunç hali,yağmurun yüzyıllarca yağmadığı yerleri varmış..oradan da Machu Picchu’ya geçmek fena olmaz. Alper Bey bir düşünün.Yazılarınızı keyifle okuyorum.Bu bölgeleri de sizin pencerenizden görmeyi isterim.
Çok teşekkürler Murat Bey, Şili Peru Bolivya gezisi benim da hedeflerim arasında var. Atacama’yı görmek harika olur.
Merhabalar Alper Bey.Öncelikle sizi tebrik ediyorum adaşım böyle bir site kurup yazılarınızla sehayat severleri bilgilendirdiğiniz için sizi kutluyorum.Sitenizi yenile takip etmeye başladım özetlemek gerekirse harika.Ben de sehayat etmeyi seviyorum şimdilik gerekli donanıma sahip olmadığım için turlarla başladım.Ancak uyum konusu proplemdir.Güney Amerikadan yeni döndüm Peru Bolivya Şili Arjantin Brezilya Uruguaya gitmedim vermiş olduğunuz bilgiler harika başka zaman.Bu yıl veya 2016 da Kenya Tanzanya ve zanzibarda SAFARİyapıp özellikle büyük göçü izlemek istiyorum görüşlerinizi bana yazarsanız memnun olrum.
Merhaba. İlginize teşekkür ederim. Kenya ve Tanzanya’ya gitmedim, yardımcı olamam maalesef. İyi yolculuklar.
Selamlar,
Güney Amerika ülkelerini bende çok merak ediyorum. Bir diğer saplantım ise; Sicilya Adası.