Selanik gezi yazısı olarak hazırladığım bu Selanik gezi rehberi, hem davet edildiğim uluslararası blog yazarları etkinliği hakkında bilgi, hem de Selanik’te gezilecek yerler, görülecek noktalar, turistik yerler, lokantalar, Selanik turları, yapılacak şeyler, bilgiler, resimler, öneriler içeriyor. Yunanistan’ın ikinci büyük kenti olması ve genç nüfusuyla ülkenin önemli bir kültür merkezi. Selanik gezi yorumları arasında en sık yapılan “İzmir’e benziyor” yorumunu hepiniz duymuşsunuzdur. Bence Türkiye’ye yakın şehirlerin mimari ve kültürel açıdan hem benzerliklerinin hem de farklılıklarının keyfine varmak ilginç. Selanik Makedon, Roma, Bizans ve Osmanlı geçmişiyle hep önemli bir şehir oldu. Osmanlı döneminde Sefarad Yahudileri kentin çoğunluğunu oluşturdu. İşte bir Selanik gezisi için öneri ve bilgiler.
Genç Şehir Selanik – Young at Heart
Discover Greece tarafından 5 günlük Blogtrottersgr etkinliğine davet edilmek beni sevindirdi. Çoğu Batı Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerden 40 blog yazarının davet edildiği gezi, yemek, eğlence ve kültür etkinliğinde en uzak Brezilya ve Çin‘den davetliler vardı. Başta Selanik Oteller Birliği olmak üzere birçok resmi ve özel kuruluşun desteklediği bu Selanik gezisi, turla gezmeye alışkın olmayan biri olduğum için değişik oldu. Yunanistan ve başka ülkelerden gelen yeni arkadaşlar edindim.
Selanik’e Nasıl Gidilir?
İstanbul’dan Selanik’e üç firmanın otobüs seferleri var ve yol on saat sürüyor. İstanbul Selanik otobüs bilet ücretleri Ulusoy 35 euro, Metro 125 lira, Alpar 35 euro şeklinde; tek yön bilet fiyatları. Türkiye’den Yunanistan’a birçok ailenin veya arkadaş grubunun yaptığı gibi özel otomobille de gidebilirsiniz. İstanbul’dan THY’nin direkt uçuşları var, aktarmalı seçenekler ise çok. Ben Yunanistan’ın davetlisi olduğum için devlet havayolu Aegean Airlines ile Atina aktarmalı uçtum. Uçuşlar gayet iyi, hizmet güzel, personel kibar. Atina’da Yunan (Aegean) Havayolları Selanik uçağına bindim, koltuğumda bir çanta var, haydaa dedim. Yanında durmakta olan hostese “bu sizin olmalı” deyince “Hayır Alper Bey, size hediyemiz, Yunanistan’da güzel günler dileriz” diye yanıtladı. Vay be! Sağolsun komşu. İlgiye bakın.
Selanik Gezi Notları
Havalimanı’nın önünde etkinliğin gönderdiği bir taksi beni bekliyordu. Çok kibar ve konuşkan bir kadın. Ailesini, şehrini, İstanbul izlenimlerini anlattı. Selanik Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım için 78, 78A ve 78N otobüsleri var, tam bilet ücreti 0.90 euro olan otobüsler Monastiriou Caddesi’ndeki merkez tren istasyonuna ve Giannitson Caddesi’ndeki Macedonia InterCity Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne (KTEL) gidiyor. 78A otobüsünün son durağı A.S. IKEA. 78N gece çalışıyor ve InterCity Otobüs Terminaline kadar gidiyor.
Etkinlik blog yazarlarını dört farklı otelde kalacak şekilde gruplara ayırmış, benim şansıma şehir merkezinde ve deniz kıyısındaki Makedonia Palace Hotel düştü, manzarası şahane. Otele vardığımda çabucak yerleşip programda yazdığı gibi hoşgeldin kokteyline indim, otelin Ege kıyısındaki Navona adlı açık hava restoran-barında diğer blog yazarları, otel yetkilileri ve etkinliğin yöneticisi ile sohbet ettik. Odamın balkonundan çektiğim manzara aşağıda.
Ertesi sabah dört grup ve organizatörler Fotoğraf Müzesi’nin olduğu kıyıda buluşup tanıştık, fotoğraflar çekip sohbet ettik. Ardından müzede etkileşimli bir toplantı başladı. Vali, turizm yetkilileri ve müze çalışanları ile şehir tanıtımı, program ve turizm üzerine konuştuk, Selanik hakkında bilgi verildikten sonra soru-yanıt kısmına geçtik.
Aşağıdaki Selanik ve Makedonya Bölge Valisi biz bloggerlara “Hoşgeldiniz gençler, bir isteginiz var mı?” diyor. Valinin kot pantolonlu ve kravatsızı sevimli oluyormuş. “Hepimizin kalpleri genç” diyor.
Toplantının ardından müzenin hemen yanındaki Kitchen Bar adlı restoranın aşağıdaki denize sıfır, açık havadaki masalarında yemek yedik.
Ege kıyısında sabah. Bahçeye kahvaltıya oturdum, barış mesajı geldi. Biz de sizi seviyoruz komşular.
Bugün omzuma biri dokundu, baktım yukarıda birlikte fotoğrafımız olan kotlu vali, bu defaki rastlantı. İngilizce nasıl gidiyor diye sordu, rahatlıktan “fine, thanks, and you?” derken sesim bariz “iyi beya sen nabıyon” der gibi çıktı. Gel dedim bi frappe ısmarlayım, işim var akşam bakan gelecek dedi.. Akşam otele geldim, siyah takımlı adamlar, şık kadınlar, polisler telaşlı, belli ki önemli bir şey var. Elimde bakkal poşetiyle asansörlerin orda merakla dolanırken bir polisle göz göze geldik, bir süre kontrolsüz bakışınca gerginlik oluştu, burda mı kalıyorsunuz “evet”, oda numaramı falan sordu, söyledim. O sırada bizim vali asansörden inip bana selam verince polis şaşırdı. Toplantı buradaymış, yanındaki bakanmış.
Selanik’te “kardaş” lafını duyarsanız şaşırmayın, hala kullanırlar. Esnaf, görevli, sokakta adres sorduklarınız; Türk olduğunuzu anladıklarında yüzleri gülüyor. Hepsinin size yakınlık duyacak bir hikayesi var; “anneannem Trabzonlu”, “Tekirdağlı babam evde hep Türkçe konuşurdu”, “o kadar ülke gezdim, İstanbul kadar güzel kent görmedim”, “birbirimize benziyoruz”, “Türkler canayakın”, “bir uzo ikram edeyim paşam” cümlelerini biriktiriyorum Ege’nin öte yakasında.
Komşu Yunanistan şehrin göbeğine ekin ekmiş, ne güzel.
Selanik’te Gezilecek Yerler
Selanik gezilecek yerler açısından büyük bir Avrupa kenti kadar zengin olmasa da özellikle Türkiye’den gelenler için ilginç görülecek yerler ve yapılacak şeyler sunuyor.
Bizans Surları: Şehrin Ano Poli (Upper Town) adlı eski bölgesindeki Osmanlı ve Rum evleriyle dolu dar sokakları aştıktan sonra varılan en kuzey kısmında yer alıyor.
Eptapyrgion Bizans Kalesi: Oldukça yüksek bir noktadaki kaleden Selanik manzarası fotoğrafları çekmek mümkün.
Atatürk Evi Müzesi: Apostolou Pavlou Caddesi 24 numarada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Kemal Atatürk’ün 1881 yılında doğduğu ev bir müze olarak Türk turistlerin başta gelen ziyaret yeri. Hemen yanında Türk Konsolosluğu var.
Beyaz Kule (White Tower): Yunanca adı Lefkos Pyrgos olan sahildeki Beyaz Kule, 12. yüzyıldan kalma bir Bizans kalesinin olduğu yerde Osmanlılar tarafından 16. yüzyılda inşa edildi ve kale, garnizon ve hapishane olarak kullanıldı. Osmanlı döneminde Yunanlar tarafından Kanlı Kale olarak adlandırılan 34 metre yükseklikteki Beyaz Kule, bugün Selanik’in sembolü ve en önemli gezilecek yerleri arasında.
Promenade Sahil Yolu: 12 kilometre uzunluktaki geniş sahil yaya ve bisiklet yolu, Selaniklilerin eğlence, yürüyüş, bisiklet ve buluşma alanı. Sahilde Roma Forumu kazılarını görebilirsiniz. Onlar da ileri geri yürüyüş yapmaya bizim gibi “volta” diyorlar.
Selanik Şemsiyeleri: Yunan heykel sanatçısı Giorgos Zogolopoulos tarafından tasarlanan şemsiyeler, kentin sahilinde ilginç ve modern bir anıt olarak görülecek yerler arasında ilgi çekiyor.
Selanik’te Ne Yenir? – Lezzet Turu ve Alışverişi
Selanik yemeklerini ve lezzetlerini Thessaloniki Walking Tours eşliğinde keşfettik, kentin tatlarını ve kokularını deneyimledik. Selanik’te ne yenir diye merak edenler için işte bazıları ünlü, bazıları saklı lezzet mekanları.
Thessaloniki: Yerel tatlar, içecekler, ouzo. Kydoniatou Caddesi no:5, Kapani Market.
Ragian: Geleneksel Pontus yemekleri, Balanou Caddesi no:12, Athonos Market.
Harilaos: Meyveler ve çerezler. Fındıkları çok iri ve lezzetli. Vatikiotou Caddesi no: 22-24.
To Ellinikon Green Family: Peynirler, soğuk et ürünleri, yerel şarap. Vatikiotou caddesi no:26-28.
Dia Hiros Resiniotou: Ev yapımı börekleri leziz. Kastritsiou Caddesi no:10.
Manitaropolio: Mantar üzerine uzmanlaşmış butik bir dükkan. Alexandrou Svolou Caddesi no:1.
Aşağıda gördüğünüz gibi simit Yunanistan’da da olan ucuz bir sokak yemeği ve adı koulouri.
Selanik Gece Hayatı
Selanik gece hayatı epey aktif olup, Lonely Planet kentte dünyanın beşinci en iyi gece hayatı olduğunu belirtiyor. Kafeler ve barlar tüm kente yayılmış durumda. En çok tercih edilen bar ve eğlence yerleri sahil boyunca ve güney batıdaki Krini semtinde. Selanik’te barlarda bira 3-5 euro, diğer içkiler 5-9 euro, kahve 2-4 euro civarında fiyatlarla satılıyor.
Selanik gece hayatı çok çeşitli seçenekler sunuyor; dans edilen dev gece kulüpleri, jazz ve rock barlar, geleneksel Yunan müziği ve dansları için Bouzoukia adlı buzuki çalınan mekanlar. Vilka semtindeki Mamounia ile Pyli Axiou, şehrin en büyük eğlence yerleri. Yazları tüm gün ve gece çalışan kumsal barları var. Selanik gece yaşamının en ünlü bölgesi Ladadika semtinde birçok taverna ve restoran, limana yakın ünlü gece kulüpleri ve barlar bulunuyor. Kamara semtindeki kafe ve barlar daha ucuz, öğrencilerin tercih ettiği bir eğlence bölgesi.
Selanik’te en çok gece hayatı ve eğlence yeri, restoran, bar ve kafe bulunan semtler:
Aristotelous Meydanı çevresi
Proxenou Koromila Caddesi
Iktinou yaya caddeleri bölgesi
Aretsou, Karabournaki, Valaoritou ve Syggrou semtleri
Selanik Sanat ve Tasarım Turu
Handpeak sayesinde yaptığımız Selanik turu kentin bağımsız ve özel tasarım ve sanat galerilerini içeren ilginç bir gezi oldu. Selanik’te gezilecek yerler arasında ünlü ve tipik yerlerden olmasa da kent kültürü ve modern yaşamı hakkında bilgi edinmek güzel.
Studio Prasko: Tasarım atölyesi, Agias Sofias Caddesi no: 49.
Nitra Gallery: Sanat yönetmeni Aliki’nin tasarım merkezi, Philippou Caddesi no:51.
Christos Kyrou, Dimos Vavatsis: MAKE Creative Spaces. 3D baskı, yenilikçi tasarımlar. Mitropoleos 110.
George Pentzikis: Magnanimous Recording Studio. Müzik kayıt ve yapım. Mitropoleos, 129.
Emilia Panagiotou: OKTO stüdyo ve fotoğrafçılık. Mitropoleos, 125.
Eleni Chasioti: Moda tasarımı. Nikiforos Fokas, 11.
Selanik’te Yemek ve Büyük İskender Sürprizi
Konuk olarak yaptığım Selanik turu için 4 büyük otel, blogtrottersgr etkinliğine ücretsiz otel desteği verdi. Selanik Otelleri Derneği bizimle tanışmak için Selanik Konser Salonu’ndaki Aldebaran Cafe Bar’da bir ziyafet sundu. Oteller Derneği Başkanı Aristotelis Thomopoulos masada yanıma denk gelince Türkiye ve Yunanistan turizmi, kültürleri ve ekonomileri hakkında epey konuştuk.
Gecenin sürprizi Büyük İskender Madalyası oldu, artık madalyam var. Bu madalyayı takıp bir buçuk iskender yersem beni Hindistan’a kadar kimse tutamaz artık!
Selanik gezi yazılarım devam edecek.
Yine gezme görme isteğimi coşturdun, Teşekkürler. Komsunun güzel günleri olur umarım. OXI
Teşekkürler Devrim. Yunanistan’a güzel günler dilerim. Sana katılıyorum.
Merhaba, artık bir yere seyahat edeceksem “çelebi alper şehir adı” yazıyorum. Yeme-içme kültürlerinden bahsetmene çok çok sevindim. Benim için seyahat sanat ve yeme-içme demek… Sevgiler (p.s blogda mykonos göremedim)
Merhaba Betül, çok teşekkürler! Yediklerim sayfama daha çok yazacaklarım var. Henüz Mykonos’a gitmedim.
Merhaba. Yazilarinizi severek okuyoruz. Paylasimlariniz hem eglenceli hem de bende ciddi merak uyandiriyor.
Bu yorumu uzun suredir yapmak istiyordum, cekilisle vereceginiz tisortle hic alakasi yok.
Sevgiler 🙂
Teşekkürler, sevgiler.
Yakında ki yeri gidemeyip böyle okuyunca içleniyor insan teşekkürler.
avrupa’nın diğer şehirlerini gezip yunanistan’a hala daha gitmediğime pişman oldum. gitmek gerek bir an önce.
Dede memleketine gitmeden once cok faydali bir gezi yazisi olmus. Tesekkurler
Yazılarınızı merakla ve heyecanla takip ediyorum Alper Bey. Kırgızistan’dan gönül dolusu selamlar sizlere.
Kayseri’den selamlar efendim, yazılarınızın devamını bekliyor ilgi ile takip ediyoruz..
Selanik tek yurtdışı deneyimim. Harika bir 1 hafta. Geceleri ayrı güzel gündüzleri ayrı güzel. Ucuza doymak isteyenler pizza christ’e ve best grill’e gidebilir. Aegan airlines’a uçak bileti için güvenebilirsiniz.
Alper abi, yazın sayesinde Yunanistan’ın sıcak havasını daha da özendik. Ellerine emeğine sağlık. Çanakkale’den çok selam.. Yolun açık olsun
Hocam yolun her daim acik olsun!
Yazılarınızı 2 senedir takip ediyorum,gezme sevdamın başlama sebebi sizsiniz 🙂 Henüz Türkiye içinde geziyorum ama yurtdışına çıktığımda blogunuz basvuracağım ilk kaynaklardan olacak . Lütfen yazmaya ve gezmeye devam edin . Sevgilerle
alper hocam yazılarınızı okuyup sizinle beraber seyahat ediyoruz…gerçekten teşekkürler..
Gezi ve bunun eşsiz anlatımı olunca aklıma gelen tek isim 🙂
Teşekkür ederiz var olun..
Büyük İskender madalyası gondersin bidahaki sefere yunan havayolları yada ouzo da olabilir
gidip görmediğim yerleri sayenizde oradaymış gibi yaşıyorum güzel bir yazı tesekurler
yolun açık olsun
Ilgiyle takip ediyorum gezilerini ilerde klavuz olusturacak mutlaka eger gezmeye sansimiz olursa..sizinle bire bir tanisma firsatina sahip oldugum için de kendimi sansli hisediyorum..saygilarimla
Çok hoş.
Merhabalar Selanik’te denize girecek güzel sahil yerleri varmı acaba?
Evet Sami Bey var. Ben çok yakın sahil semti Perea ve Selanik ilindeki Halkidiki Yarımadası’nda denize gittim.
Tişör çok güzel ama banena
sizin akademisyenlik yaptığınız okuldan mezun biri ve hem isim hem soyisim adaşınız olarak çok açık ve net söyleyebilirim ki hayalimdeki hayatı yaşıyorsunuz,sizden feyz alarak izinizde devam etmem için çok güzel bir rehbersiniz.
Alper Metin bu ne güzel bir tesadüf. Çok teşekkürler.
Her zamanki gibi çok akıcı bir yazı olmuş 🙂 Bu arada t-shirt çekilişinde çıkarım umarım 😀 Hatta bir KOÜ’lü olarak tshirt’ü elden alarak sizinle de tanışma fırsatı bulurum 🙂
Merhaba,
Gitmek istediğim ülkeler arasında Yunanistan, ama ilk önce hayallerimin şehri Güneykore’yi bir güzel gezeyim.
Takip ediliyorsunuz
Sevgiyle Kalın 🙂 🙂
N’eyleyim hediyeyi armağanı, Alper hocamdan bir hatıra olmayınca 🙂
Selanik… ilk firsatta gormek istedigim yer… Eagean Airlines tisortuyle gezmek de ayri bi guzel olacaktir 😉
Hocam, vizesiz Balkan tutumu sizin blogunuzdan epey yardım alarak yaptım, vize aldığımda Yunanistan’ı da inşallah tavsiyelerinizle gezeceğim. İskender madalyası sizin, t-shirtler bizim olsun! Antalya’dan sevgiler.
Bisikletle hep İstanbul’dan Selanik’e gitme planim vardi bu yazi suphesiz cok isime yarayacak, güzel notlar cikardim, simdiden Selanik Turu klasorune ekledim linki.
Elinize kolunuza saglik 🙂
Alper abi süpersin, sürekli hayal kurarken kendimi bir anda 10 ülke gezmiş olarak buldum ama hiç biri sendeki gibi cesaretle olmadı, şimdiki planım biraz daha cesaret edip turistlikten gezginliğe atlayabilmek.
Sıcacık yorumlarınız ve içten yazınız sayesinde gidemesem de içimde bir sevgi ve bir tebessüm oluşturdu yüzümde okumak bile.Umarım bir gün sizinle tanışma şansım da olur .Sevgiler 🙂
Kuzey Kore yazılarınızdan sonra okuması en keyifli not bu oldu, biraz da Egeli olmaktan ötürü sanırım.
aslında en çok görmek istediğim yerlerden biri yunanistan. inşallah bir gün nasip olur.
Alper abi yazılarının sıkı takipçisiyim yeni yazılarını merakla bekliyorum
Bir gezi yazisi nasil yazilir tam ders niteliginde olmus Alper abi. Senden ogrenecegimiz daha cok sey var. Yolun her daim acik olsun. Sevgiler
En cok görmek istedigim yerlerden biri birde yazdiklarinizi okuyuncu görme istegim dahada cogalıyor:))
Paylasimlarinizi merak ve ilgiyle okuyorum,ozellikle gormeyi istedigim yerlerde yaptiginiz gezileri not ediyorum. Gelecek yazilarinizi merakla bekliyorum.Esen kalın 🙂
Biz yurt içi gezelim,siz yurt dışı ! Biz de birgün inş diyelim o zaman
Ata topraklarında yaptığınız tüm paylaşımlar yabancım değil. Gidip gören biri olarak mutlu oldum. Senelerce Yunan gemilerinde acentalık yapan biri olarak yeryüzünde biz en yakın halkın Yunanlılar olduğunu biliyorum. Oralara gidip de Selanık kordon da ouzo balık yapmamak denize girip de ıslanmamaya benzer. İki halkın birbirini anlaması için gösterdiğin çabalar için ; GIA SOU.
Selanik tam bir Izmir ☺️
Ben kahverengiyi beğendim 😛 iyi yolculuklar, ilgiyle takip ediyoruz 🙂
Tahmin ettiğimden çok daha canlıymış burası, görmek lazım…
Yunanistan <3
Gezmek için zengin olmanıza gerek yok dedirten bir yazı daha 🙂 Kalem kalem gerekli harcamaları veya gidilecek iyi mekanları yazmanız iyi bir yol gösterici
Daha önce fark edilmemiş bir çok güzellik sizin tarafınızdan fark ediliyor. Bu durum için size çok tessekkur ederim.
İlgiyle takip etmeye devam edeceğim 🙂
Çok güzel
yolun açık bahtın aydın olsun ey gezgin 🙂
Ne zaman görsem keşke bende orada olsaydım dediğim anlardan gene. :=)
Alper abi benim hayal ettiğim kadar yer gezmişsin. Ben de 2 eylülde balkan turuna çıkıyorum.Senin yazıların sayesinde daha gitmeden o şehirleri öğrenmiş oldum eline sağlık, yollar bol olsun. Sevgiler 🙂
Selanik’te bulundum ama sizin gibi detaylı gözlemleme şansım olmamıştı.Yine yolum düşerse rehberim burası. 🙂
Siteniz gayet eglenceliydi şimdi olaya aksiyon kartınız bide bidolu oldu 🙂
yazı ve fotoğraflarla harika bi şölen olmuş eline sağlık abi
Azerbaycandan selamlar. Bakuyede bekleriz.
Hocam şans yanında olsun…
Yazınız oldukça akıcı ve iç açıcı olmuş. Tam bir haftasonu farklılıkları için ideal rota ve oldukça sevimli. Emeğinize sağlık 🙂
Hellas forever
Çok güzel bir yazi olmuş hocam özgürlük sizinle olsun
Yeni yeni okumaya başladım yazılarınızı. Ama çok hoşuma gitti. Gezgin biri olabilmek için çalışıyorum. 🙂
Ellerine sağlık hocam 🙂
Hocam sayenizde ulu önder atatürkün memleketini daha iyi tanıdık çok teşekkür ederim
Yemek kısmı için özellikle teşekkürler..
Teşekkürler abi . Akıcı ve içeriği gayet bilgi dolu bir yazı olmuş yazılarının devamını dilerim…
bir ülkeye gitmeden önce ilk işim sizin orayla ilgili yazılarınızı okumak oluyor. Çok güzel bir şey yapıyorsunuz siteniz ben dahil birçok kişiye ilham kaynağı oluyor emeğinize sağlık 🙂
Very well
Sayenizde Atatürk ün memleketini çok iyi bir şekilde tanımış olduk. Her zamanki gibi akıcı bir yazı olmuş. Elinize sağlık. İnşallah daha nice yerleri görüp yazmanız dileğiyle
yazılarınız çok samimi ve içten, teşekkür ederim paylaşımlarınız için
Selanik benim için çok değerli bir yer olduğu için değerli bir tanıtım oldu kendimden de çok fazla şey buldum teşekkür ederim kendi adıma güzel gezmeler.
Teşekkürler
Tebrikler
Beklenilen yazı,eline sağlık abi
ayağına sağlık..
Önümüzdeki Aylarda Gerçekleştireceğim Yunanistan Gezim İçin Sanırım Başka Yardımcı Kaynaklara İhtiyacım yok 😀 Bu Sayfayı Komple Çıktısını Alır Giderim 😀
Emeğine Sağlık Hocam 😀
Güzel bir gezi olmuş, en kısa zamanda ben de yunanistana gitmek istiyorum
Eylül’de ben de gitmeyi düşünüyorum. Çok faydalı bir yazı olmuş 🙂
Gerçekten sırtçantasını alıp gezmeye başlayıp dünyayı keşfetmemi sağlayan, daha içsel söyleyecek olursak beni gaza getiren abim, bir gün umarım yollarda veya şehirlerde karşılaşıp gezginlikten bahsetme şansı buluruz 🙂 Sevgilerle..
Hadi bakalim
Türkiyede de bi cok Atatürk evi olmasina rağmen atamizin doğduğu ev olmasi hasebiyle ve Yunan hükümetinin doğru koruyucu bakisindan dolayi yolumu düşürmeye çalışcam selanike 🙂
Bu arada adim cikarsa sariya calan tshirti alabilirim 🙂
Bizde 2 yil once gitmistik selanik e ama zaman cok kisitliydi agiz tadiyla gezememistik. Su vize isleri olmasa ilk gidecegim yer yine orasi olurdu.
yazılarının devamını beklemekte özgür ruh 😉
Güzel bir yazı olmuş samimi ve içten.
Kizlarinin guzel oldugunu hatirliyorum.same face different race
Bekliyoruz 🙂 🙂
oldukça faydalı bilgiler teşekkürler Alper Çelebi
İmrendik ama bir de vizeyi kaldırsalar ya Gürcüler gibi. Hem ilişkilere, hem seyyahlara hem de ekonomiye fayda.
Bedava reklam :)) En iyisi sen bir koli iste bu KISAKOLLUlardan :))) (yaşasın copy-paste)
eskiden meydan lauresler vardı açar okurduk şimdide çelebi Alper var GOOGLE GİBİ AÇ AÇ OKU
Merhaba hocam,
Yazı şahane olmuş,dilerim bu sefer şans benim yanımda olur:)
Gezi anındaki takipten sonra böyle de okumak çok güzel oluyor emeğine sağlık Alpercim 🙂
Çok güzel bi yazı olmuş okurken sanki oraları sizinle beraber gezisi gibi geldi emeğinize sağlık şans hep yanınızda olsun.
Selanik gezinizle ilgili yazınızı cok begendim.Adeta tez gibi hazırlanmış.Cok bilgilendirici.Ataturk’un doğduğu yer olarak cokda ilgi çekici.Sizin böyle bir gezide gorev almanız ve seçilmemiş gurur verici olmali.Tebrikler…
bÖYLE BİR HAYALİM VAR YALNIZ YABANCI DİLİM YOK:(
Abi yazılarını beğenerek takip ediyorum. Umarım bir gün sen gibi gezebilirim dünyayı 🙂
Başarılı bir yazı.
Benim merak ettiğim. ” neden bütün blog yazarları farklı otellerde kaldı ? ” küçük bi ayrıntı ama yine de sormak istedim.
Siz gezin bizde gidelimmi diye planlar yapalım:) ama türkiyeden ucuza bir tatil yeri gibi
gitmiş kadar olduk abi 🙂
Sizin yazılarınızı okuduk da geldik Latin Amerika’ya 🙂 Devamını da yüzyüze konuşmak dikeğiyle
Sayenizde gitmiş kadar oluyoruz. Teşekkürler
Abi Lüxemburg’a da bekleriz 🙂
Gidicez hocam biz de..Canımız çekti be..:)
Çok güzel bir yazi olmus ama kismen katilmadigim yerler var. saygilarimla
Bir Rum olarak Selanigin yeri ayridir bende hocam. Ataturkun memleketi olmasi da ayri bir guzellik katiyor…
Şaşırtan bir bilgi daha eklendi: Simit varmış!
Harika iş çıkartıyorsunuz. Yazılarınızı okurken kendimi gitmiş gibi hissediyorum. Muhteşem. 🙂
Valla ne yalan söyleyeyim normalde takip etmem ama gelmişken yazınızı da okudum, cidden içimde gitmek için bir şeyler kıpırdadı lakin pek mümkün görünmüyor. Neyse, yazı gayet güzeldi. Umarım şansım da güzel olur tshirt bana çıkar ^^
Guzel yazi olmus elinize saglik
Elinize saglik hocam (:
Alpercim, iyi ki seni tanımış ve ülke gezilerimde seni dinlemişim. Kalemine sağlık
Yazilarinizdan cokca faydalaniyorumm gercekten ilk dirada okudugum bloglardan birisiniz 🙂
Sevgili çelebi alper gezdiğiniz yerleri bende gezdim bir zamanlar. Çok güzel bir yazı olmuş emeğimize sağlık. Takipteyiz. Sevgiler saygılar… Ruhi Aydoğdu
Cok guzeeel
harika yaziyosunuz hemen heveslenip bilet bakiyoruz falan ama orda kaliyo..gezgin olmak cidden baska bisey kosullara uymak degil kosullari kendine uydurmak gerekiyo sanirim..takipteyiz sevgiler
Selanik göçmeni bir ailenin torunuyum ,mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğuna inanıyorum , yazınızdaki detaylar bana tekrar gitmem gerektiğini hatırlattı , teşekkürler …
Selanik’i bu yaz gidip gördük. Atatürk’ün evini çok duygulanarak gezdik. White Tower (benim profil resmimde var 🙂 ) tavernaları,meydanları,dönen kule(adını hatırlayamadığım)aristotelous meydanı çocuklarım orada güvercin beslediler. Yemekleri, özellikle yoğurtları harika. Benim güzel İzmir’ime benziyor. Temizliği ve insanların rahatlığı ilk gözüme çarpanlar. İnsanlar mutluydu. Darısı bizim başımıza.
Okurken sanki gezmiş gibi oldum emeğinize sağlık☀️☀️
madalyalı gezgin 🙂 bir tek sanamı verdiler yoksa herkese dağıttılar mı?
sizinle Kuzey Kore postlarınız sayesinde tanıştım.
öyle ilgimi çekmişti ki, yapılmayanı yaptığınızı düşünüyorum. Bir çok seyahat blogu geziyorum , çok ilgiliyim, hep olağan yerlerdir bi çoğunda gidilen yerler. Sizi takip etmemin sebebi gerçekten faydalı ve fark yaratan postlar sunmanız. Çok faydalı bi blogunuz var , ufkumuzu açmaya hep devam edin 🙂
Selanik’i sayenizde bir kez daha özledik hocam…
Sevgili Alper,
Selanik anlatımın ,fotoğraflarınla o kadar eğlenceli olmuş ki!Hemen gidesim geldi,Yunan Halkının bizim gerçek kardeşlerimiz olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
Benim naçizane önerim ; Bol fotoğraflı,haritalı ve senin kendine has anlatımınla yazdığın bir “Gezi Kitabı “çıkarman,gitiğin yerlerdeki ,yerel halkla hemen arkadaş olman ve onlarla dialoğun çok orjinal bir şey.Kısacası ,artık bir kitap bekliyoruz ☺️
sELANİK BENİM İLK GÖZ AĞRIM OLAN YUNAN ŞEHRİDİR PANORAMADAN GÖRÜNTÜSÜ HARİKADIR NE MUTLU TADINI ÇIKARTMIŞSINIZ TEBRİKLER
izmir’den selamlar. Selanik ile Izmir’i de benzetirler çoklukla. Gormek lazim faydali oldu sagol ustadimm.
Yeni yerleri bekliyoruz…
Harika bir yazıyı di. Gitmiş, görmüş, gezmiş gibi oldum☺ yeni gezileriniz i merakla bekliyorum.
Yazılarınız çok güzel, ilham veriyorsunuz.
umarım tişört de verirsiniz 🙂 🙂
Alper abi hem kıskanarak hem beğenerek takip ediyoruz
1 ile bu Selanik gezi yazıma yorum yazanların sayısı arasında 3 rastgele sayı ürettim, Magsud, Fatih Yıldız ve Sevgi Sezgin’e çıktı. Fakat kısakolluları inceleyince 2 kadın 1 erkek bedeni olduğunu fark ettim, ama elde var 1 kadın 2 erkek. Tekrar rastgele sayı üretmek aklıma geldi ama o zaman vicdanım rahatsız olacaktı, şöyle bir yol buldum; diğer ikisini bilmiyorum ama Fatih buradan evli olduğunu bildiğim birisi, eşine ya da kızına verebilir. Mesaj olarak adresleri rica edeyim. Herkese gönderebilmeyi isterdim. Bu tip jestlerim devam edecek. İlginize çook teşekkür ederim. Herkese yakında bir Yunanistan tatili dilerim. Sevgiler.
Celebi Alper Yunanlıların Türkleri sevdiği konusu ve yardımcı olduklarına malesef ben 2013 yılındaki seyahatimde hiç rast gelmedim. Tam tersi adres sorduğunuzda ve Türk olduğunuzu anladıklarında yüzlerini ekşittikleri ve ya adresi bilmediklerini yada yanıltıcı adres söylediklerine şahit oldum. Hatta bizim Atina’da bulunmamızdan büyük rahatsızlıklarını davranışları ile gösteriyorlardı. Türkleri hiç sevdiklerin görmedim.
Yunanistan seyahatinizde yaşadığınız olumsuz davranışlar nedeniyle üzgünüm Mehmet Bey. İlk kez dostane olmayan tavırla karşılaşan birini duyuyorum. Nice seyahatler dilerim.
Merhaba,
Atina geziniz olmadı mı Alper Bey?
Merhaba. Hayır, Atina’yı henüz hiç görmedim.
İstanbul’a oldukça benziyor ama keşke biz de turizmi bu kadar ilerletebilsek.
Merhaba bloğunuzu severek okumaya başladım, kurban Bayram’ı sırasında bir tur ararken tesadüfen rastladım, bütün turlar artık dolduğu için 2 bayan atlayıp Budva ve kotora gitsek mi acaba? Son dakikada Ev pansiyonu ve ulaşım bulabilir miyiz ki?
Bir de Prag seyahatimde Karlovy vary ye gitmiştim, harika bir yer, oralara gidenler görmeden dönmesin, inanın büyük kayıp olur…
Sevgiler
Merhaba. Seyahat blog yazılarıma ilginize teşekkür ederim. Evet gidebilirsiniz, ev pansiyonu bulmak kolay. Ulaşım da bulursunuz. Öneri için teşekkürler. Sevgiler.