Aktif üyesi olduğum, Türkiye ve tüm dünyadan gezginlerin karşılık beklemeden diğer gezginleri evlerinde konuk etmelerine yönelik konukseverlik ağları HospitalityClub ve CouchSurfing sayesinde yerel insanların evlerinde kalıyorum; hem yatak masrafım olmuyor, hem de gittiğim kentte ilk anda bir arkadaş edinmiş oluyorum. Örneğin Baltık ülkeleri seyahatimde tamamen bu yöntemle 1 ay boyunca hiç kalacak yer parası ödemedim. Latin Amerika’da 1 Ayda 4 Mevsim seyahatimin çoğunda bu yöntemle kalarak ucuza gezdim. Moğolistan’da göçebe çadırıEstonya‘da komün evi gibi sıra dışı yerlerde de kaldım. Yurt dışı ucuz seyahat ve gezi için çok yararlı bir site ve ağ. Şimdi Couchsurfing nedir, ona bakalım.

 

couchsurfing bedava konaklama bedava seyahat
Couchsurfing

 

CouchSurfing dünya genelinde 5 milyondan fazla üyeye sahip var ve üye olmak ücretsiz. Görsel zenginliği sayesinde, kendisinden daha önce kurulmuş olan ve benim de aktif olarak kullandığım, konuk ağırladığım ve edildiğim, sade biçimli HospitalityClub sitesini geçerek dünyanın en çok üyeli misafirperverlik ağı oldu. En çok üye olan ülkelerden biri Türkiye.

 

couchsurfing bedava yurt dışı ev konaklama
CouchSurfing nedir ?

 

CS yoluyla Estonya’da ücretsiz kaldığım kırmızı ahşap ev aşağıda:

 

couchsurfing nedir
Estonya – Tartu’da karşılıksız kaldığım ev. Couchsurfing nedir?

 

Buradaki 5 çekim görüntümde ucuza seyahat etmenin yolları, bedava konaklama, CouchSurfing, yurt dışında ucuz ve güvenli konaklamadan bahsediyorum.

 

 

1. Seyahatlerde konaklamayı nasıl bedavaya getiririz?

Yurt dışında bedava konaklama, CouchSurfing ve avantajları, özellikleri, yöntemi, güvenlik. İstek gönderme, kabul edilme. Yurt dışı gezilerdeki üç temel harcama.

 

 

 

Yurt dışı seyahatlerde üç temel harcama:

 

1. Uçak bileti – ulaşım

2. Yeme içme ve genel harcamalar

3. Konaklama – otel – hostel

 

Couchsurfing ve Hospitalityclub sayesinde konaklama masrafınızı sıfıra indirebilirsiniz. Gideceğiniz şehirlerdeki üyelere yatak isteği gönderip yanıtını bekleyin, olumsuz yanıt verir veya birkaç gün yazmazsa bir başka üyeye kalma isteği gönderin.

 

Couchsurfing avantajları

1. Bedava kalacak yer, ücretsiz konaklama

2. Yabancı bir kentte ilk anda yerel arkadaş edinmek

3. Evde kalıp yerel yaşamı görmek, hayatın içine girmek

 

Couchsurfing’de istek gönderiyorum ama yanıt alamıyorum, kabul edilmek için ne yapmalıyım?

 

Misafir olma isteklerinizin olumlu yanıt alması için öneriler.

 

1. Kalacak yer isteklerinizde çok kısa mesaj yazmayın, kendinizden, neden bu geziye çıktığınızdan, genel olarak seyahat tarzınızdan, okul veya işinizden, kaç gün kalacağınızdan, kendi başınızın çaresine bakabileceğinizden bahsedin. Konuk edenler sürekli ilgilenmeleri gereken kişileri değil, bağımsız gezebilen, kendi işini görebilen konukları tercih ederler.

 

2. Herkese aynı mesajı göndermeyin. Üyenin profilini okuyun ve bunu belli edin. Gittiği ülkelere bakın, aynı ülkeye gitmişseniz bunu yazın, müzik ve sinema zevkine bakın, ortak olanlar varsa belirtin. Bazı üyeler istek gönderenin profilini okuyup okumadığını anlamak için parola bile koyuyor. Profillerinin bir yerine “konu kısmına şunu yazın ki profilimi okuduğunuzu anlayayım” yazıyor ve parolayı görmeyince istekleri okumuyorlar bile. Yani üyeler basmakalıp ve kopya mesajlar değil, kendisine yönelik istek mesajları almayı tercih ediyorlar.

 

3. İstek mesajlarınız evrensel nezaket kurallarına uygun, talepkar olmayan, imla hatasız, aşırı uzun veya kısa olmayan yazılar olsun.

 

2. Yabancı ülkelere ucuz seyahat etmenin yolları nelerdir?

Ucuz seyahat, bedava konaklama, ucuz uçak, karadan seyahat, otostop, yüksek sezon, ucuz otel, ucuz gezi. Uçak biletini önceden mi almalı, otellere rezervasyon mu yapmalı, rezervasyonsuz doğrudan mı gitmeli? Hangisi daha avantajlı?

 

 

Ucuza seyahat etmek istiyorsak bazı lükslerden vazgeçmeliyiz. Pahalı havayolları ile değil daha ucuz, bazen yerel havayolu şirketleriyle yolculuk edebiliriz. Uluslararası bilet arama sisteminde olmayan uçak şirketlerini araştırmalıyız. Örneğin Türkmenistan Havayolları bilet arama motorlarında görünmez, web sitesi bile yoktur. Yetkili acentesine gidip kağıt bilet almanız gerekiyor, ben Tayland’a onunla gittim.

 

Benim gibi mümkün olduğunca karadan seyahat edin. Ben tren, minibüs, otobüs varsa uzun sürse de karayolunu tercih ediyorum.

 

Yurt dışı gezilerde tek harcama konaklama değil tabii. Yurt dışı seyahatlerini mümkün olduğunca ucuza ve bedavaya yapabilmek için çeşitli yöntemleri ayrıntılı olarak bu yazımda anlatıyorum: Ucuz Gezi Bilgileri .

 

3. CouchSurfing nedir?

Couchsurfing ile yurt dışında bedava konaklama, kuralları, güvenlik, temizlik, yorumlar, avantajları. Couchsurfing nedir? Ücretsiz mi?

 

 

 

Couchsurfing ücretsiz mi?

Evet, kesinlikle ücretsiz. Konuklardan para almak veya istemek kurallara aykırıdır.

 

Couchsurfing güvenli mi?

Evinizde kalanlar ve sizin evlerinde kaldığınız kişiler ayrıldıktan sonra olumlu, nötr veya olumsuz yorum yazar, o kişiyle neler yaşadığından, nasıl davrandığından bahseder. Olumsuz bir yorumu silmek mümkün değildir, böylece profilinde olumsuz yorum gördüğünüz kişiye yazmazsınız. Couchsurfing oldukça güvenli.

 

4. CouchSurfing ile yurt dışında nasıl bedava konaklayabiliriz?

Bedava konaklama, evinizin durumu, koşullar, kurallar, misafir sayısı ve kalma süresi. Kaç kişi kalabilir? Kaç gün kalınabilir? CS misafirlerini gezdirmek gerekir mi? Hangi yaşlarda üyeler var?

 

 

 

 

5. Yabancı ülke seyahatlerinde ucuz ve güvenli nasıl konaklayabiliriz?

Yurt dışında ucuz ve güvenli konaklama, tehlikeli yerler, para saklama, pasaport taşıma ve koruma, forumlar, güvenli yerler, seyahat rehberleri, seyahat ve gezi kitapları. En ucuz ülkelerde ekmek, su, domates, peynir, lokantada yemek, kiralar vb fiyatlar bu yazımda: Dünyanın En Ucuz Ülkeleri

 

 

 

CouchSurfing deneyimlerimden birini görmek ister misiniz?

Çin’de bedavaya kaldığım ev ve yaşadıklarım: Pekin Gezisi

83 YORUMLAR

  1. Detay olacak belki biraz fakak CS sistemine yeni üye ve adına hiçbir yorum bulunmayan şahsa nasıl güven duyabiliriz ki? Bu konuda biraz da tevekkül gerekiyor sanırım 🙂

    • Rica ederim, her soruya açığım. Bu önemli bir konu elbette. Google araması deneyin. Profiline yazdıklarının tamamını okuyun. Fotoğrafları normal görünüyor mu? Biraz genel izlenim, biraz sezgi, biraz cesaret, biraz şans 🙂

  2. Couchsurfing’de güvenlik için kişinin referanslarını incelemek etkili oluyor. Hemen hemen her seyahatimde konaklama için CS’i tercih ediyorum. Ekonomik gezinin yolları 🙂

  3. Referansımız olmadığı için herhangi bir sıkıntıyla karşılaşır mıyız? Birçok kişiye mesaj atıp geri cevap almama durumu mesela?

    • Couchsurfing’de referansnıız olmadığı için bazı üyelerden yanıt alamayacaksınız, ama karamsar olmayın, başka üyelere yazın. Bahsettiğim 3 ana kuralı uygularsanız olumlu yanıt alma olasılığınız yüksek.

  4. Bana gore isin civkini cikardiniz. Para odemeyeceksin ama her yerde belese kalmak icin onca caba harcayacaksin. Tanimadigin insanlarin hanelerine girip wc-banyo kullanacaksin.
    Bana gore hippi yasam tarzi. Kokusmusluk…

    • Sayın Anıl,
      Hiç bir şeyin cıvkını çıkarmadım. Couchsurfing gönüllülük esasına dayalı, gezginleri evde “beleş” değil “ücretsiz” veya “bedava” konuk etmeye ve yardımlaşmaya, bilgi alışverişine yönelik bir konukseverlik ağı. Her kaldığım evde ev sahibinin yaşam tarzına, çalışma ve eve geliş-gidiş saatlerine, özel hayatına saygı gösteriyor, hediye verip alışveriş yaparak katkıda bulunuyorum. Gerekirse o işteyken temizlik yapıyorum. Tanımadığım insanların “hanelerine” girer girmez arkadaş oluyorum, evime gelenlerle de öyle. Kokuşan bir şey yok, tuvalette ihtiyacımızı giderince sifonu çekiyoruz çünkü, hepimizin tuvalet terbiyesi var.

      • Helal olsun ne güzel ifade etmişsiniz. Ben yeni üye oldum ama henüz ücretli üyelik yapmadım. yapmamı önerir msisniz. Yunanistanda bir kaç gece kalmak istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz çok teşkkür ederim.

  5. Yılardır yapılan bu kültür alışverişini farkında olamayacak kadar geri kalmış bu şahsın bu uygulamaya kokuşmuş demesi gayet normal

  6. Her seyin maddeye cikar iliskisine donustugu gunumuzde ne mutlu ki senin gibi insanlar var Alperim 😉 bilgi ve kultur alisverisinde bulunmayi en dogal sekilde saglayan coach surfing e devam! Birak kokusmus dusuncler kendi iclerinde yasasin 😉 arkadasimizin hipi konusunda da biraz bilgiye ihtiyaci var ama neyse bilgin’lik yapmayaym ;)))

  7. Anıl Bey,

    Sizene başkasının evinde kalınmasından, wc-banyo kullanmasından.
    Işinize bakın siz. Hadi arkadaşım hadi, çek arabanı başka yere. Kokutma şu güzel ortamı.

  8. Anil bey.tuvaletin.kokusmusundan daha kotu bisey var oda beynin kokusmasidir…wc ye su dokersin temizlersin ya beyne ne yapilabilir.bi kere couch surf yap ondan sonra yorum yap bence.

  9. Ya bu nasıl bir kafa kardeşim. Kokusmusluk dediği şey bir yaşam tarzı bir seyahat şekli. Hayır madem Paris te en pahalı otelde kalmak kafasindasin ne isim var bu blogda dimi yani..

  10. Anıl bey , insanların bazı şeyleri yapmaktan korkmaları,cesaret edememeleri yapanları ” kokuşmuşluk” la itham etmelerini gerektirmez.Ben de belki ömrüm boyunca cs denemeyeceğim ama bu deneyip,keyif alan faydalanan arkadaşları gıptayla takip etmemı engellemiyor.

  11. Anıl beye ithafen ;
    Ben bu adamın bu muhteşem yaşamını tesadüfen öğrendim iyi ki geç kalmamışım.. Ben kendime idol belirledim kendisini , insanların saygı duyduğu örnek aldığı bir yaşam tarzına kokuşmuşluk dersiniz o da sizi bize anlatır sadece..

  12. CS sisteminin son 1-2 senedir bir evrim geçirdiği, artık dating amaçlı kullanıldığından yakınılsa anlarım da sistemi -kokuşmuşluk-la suçlamak anlamsız. Kaç kere denediniz, ne deneyimlediniz acaba? Bugüne kadar hiç kalmadım ama birçok misafirim oldu.. Hepsinden farklı bir şey öğrendim. Onlar da bizim geleneksel Türk aile yapımızı, misafirperverliği öğrendiler. Bazıları bu davranışlara anlam veremezken bazıları mahçup kalmamak için ne yapacaklarına şaşırdılar… Olaya sadece beleş konaklama olarak bakıyorsanız zaten konuşmaya hiç gerek yok.

  13. CS bir cesit gezgin dayanışması, güvenilir profile sahip kişilerin bir yerli kisi tarafindan misafir edilmesidir… maddi hicbir beklentisi olmayan bir ev sahibi… belki size krallara layik bir yatak vaat etmiyordur ama size hic tanimadan en icten duygularını ve dostluğunu sunar bu hostlar… paranin yönettiği bir dönemde kokuşmuş lafını en son hak eden şeydir CS.

  14. Anıl Bey şu anda dört köşe olmuştur eminim bu kadar insanı kendisi hakkında konuşturduğu için…Aslında bu ve benzeri yorumları görmezden gelip, Alper’in paylaşımlarına odaklansak daha iyi olur. Ne demişler ;Beğenen beğendiğini alır,beğenmediği bana kalır :)) Çok da umurumdaydı açıkçası Anıl’ın yorumu…

  15. Anıl bey; misafirperverlik ne zamandan beri bu kadar basitleşti? Biz halen hiç tanımadığımız, hiç görmediğimiz insanları evimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz! Misafirperverlik bizim yüz yıllardan beri süre gelen vazgeçilmez bir geleneğimizdir, evin tüm bölümlerini ve yediğimiz ekmeği bölüşürüz çok güzel bir şey bu bence sizin düşünceniz rezil kokuşmuş bir düşüncedir.

  16. temelinde sadece beleş gezmek yok aslında, yeni insanlar ve doğal yaşamın içinde olmak ve kültürü yaşayarak öğrenmek var. Anıl bey sanırım tam idrak edememiş olsa gerek, en kısa zamanda bir misafir ağırlamasını öneririm…

  17. Cesaretli olan klavye basinda ona buna laf atip aklinin ermedigi seylere nefret sacmak degil, gezgin ruh ve maceraperestlikle deneyip bunu insanlarla da paylasmak.

  18. Ben de başkalarının yaşam tarzlarını eleştirenleri, kokusmus olarak nitelendirirdim. Ne büyük tesadüf. Kaldı ki, evet ben de hijyen konusunda hassas biri olarak henüz tanımadığım birinin evinde kalmadım. Ama unutmayın, tuvaletinizi yaptığınız o Otel odalarında, Alper’in kaldığı tuvaletlerden daha çok popo oturuyor :)) Peki dezenfektan mi kullanıyorlar özel? Maalesef..

  19. sayın anıl bey yeni yer gezip faydalanmak ufkunun açılmasının neresi kokuşmuşluk yahu bu kadar sığ düşünmeyin alper beyin kültür düzeyi ve öğrenilmişlikleri ve yaptıkları ortada yakışık almamış yaptığınız yorum

  20. tuvalete mi bozuldunuz Anıl Bey? yani bu kadar gezme, tozma, kültürleri anlama, yardımlaşma, insanları devletler olmadan tanıyabilme, dünya insanı olma içeren bir projede tuvalet mi tek derdiniz? bok püsür işler en sevdiğimiz işler oluyor nedense.

  21. ingilizcen illa on numara olacak yani.Biz neden; ben var gitmek. ben yok yemek. ben sizde kalmak istemek. Türden yamalak bi ingilizceyle gezemiyoz arkadaş! Bi saat koca paragraf yaz işin yoksa pöffffffff gezmek zor iş

  22. Çinde ki asansör numaralarına bir daha bakın derim. Sadece 4 ve katları değil ayni zamanda 13 numarasi da yok. Onun dışında paylaşımın çok güzel. Video, resim ve yorumunla çok iyi anlatmışsın.

  23. Bu programın çok güvenilir olduğu garantimi? sonra havaalanında sap gibi kalmayalım 😀 sizin vericeğiniz tavsiyeye güveniyorum 🙂

    • Couchsurfing uluslararası karşılıksız konaklama ağı güvenilirdir. Gideceğiniz yerdeki üyelerden biriyle yazışıp evinde kalabilir veya yaşadığı yerde sizi gezdirmek, zamanı yoksa bir kahve içmek için buluşabilirsiniz. Üyenin profilindeki yorumları okumanızı tavsiye ederim.

  24. Couchsurfing ağında dünyanın her tarafı bulunuyormu?
    Ayrıca bizi havaalanından alırlarmı?
    Üyeler bunu sadece nezaketinden mi yapıyor tamamen karşılıksız mı? 😀 çünkü gerçekten hayret verici

    • Dünyanın hemen her ülkesinde Couchsurfing ücretsiz konaklama ve gezgin yardımlaşma ağına üyeler var. Havaalanından almak yaygın bir şey değil, herkesin kendine göre işi var. Eve nasıl gelineceğini yazarlar. Evinde misafir etmekten karşılık istemek kurallara aykırı.

  25. Alper bey Merhaba, Couchsurfing’e üye olmak için başvuru yapıyorum ama kredi kartı bilgileri istiyor kredi kartı bilgisi vermeden üye olabiliyor muyuz?

  26. Merhaba ben ocak ayinda taylanda gitmeyi dusunuyorum hotel yiyecek icecek neysede 1900 liralik Vergisiyle aylar oncesinden alinan biletin 2700 u bulmasi (2 kisilik) beni deli ediyor ..var mi bi onerin ..simdi avrupa ulkelerine 6000 lira para bayacam ki burda sefilleri oynayacagim ..en azindan ucuz olan tayland’ta biraz yuzumuz gulsun ..

      • Tayland’a gitmek için tur gereksiz bence. Ben üç defa gittim. Hiç tur ile gitmedim.
        Bangkok havalimanının altında şehre giden otobüsler var çok ucuz. Şehirde istemediğiniz kadar ucuz otel, hostel veya guesthouse bulabilirsiniz. Çok yataklı olan 3, 5 dolarlık yerler de var. Tur şirketleri ticari amaçlı olduğu için sizi anlaşmalı olduğu, komisyon aldığı yerlere götürüyor genellikle. Yani tur şirketine gerek yok derim..

  27. Merhaba abi ben henüz 15 yaşındayım ama hayalim birgün dünyayı gezmek bunun için hangi dilleri bilmem gerekiyor ve uzun geziler için ne tip meslekler idealdir? Teşşekürler

    • Merhaba Samet. Dünyayı gezmek için en gerekli dil elbette İngilizce. Onun ardından en çok gitmek istediğin ülkelere bağlı olarak İspanyolca ve Rusça, sonra da Çince, Arapça, Portekizce, Fransızca, Almanca, Hintçe, Korece, Japonca geliyor. İlk saydığım 3 dille dünyanın çoğunun kapıları sana açılır. Uzun seyahatler için ideal meslekler İngilizce öğretmenliği, tur rehberliği, hava yollarında kabin memurluğu, ithalat/ihracat uzmanlığı, yoga/dans/jimnastik/sörf/kayak öğretmenliği, web sitesi tasarımı, lüks tur gemileri, organik çiftlikler ve seyahat acenteleri.

  28. ben yurt dışı seyahatlerinde bedava konaklamak istiyorum telefon numaram 0 531 712 34 73 gezilerinizden faydalanmak ve yararlanmak istiyorum mesaj gönder

  29. Alper bey ekonomik sebeblerden dolayı ailemle yurtdışına acil çıkmak zorunda kaldım.Arnavutluk ucuz ancak vize sürem dolduğu icin Kosova ya 1 aylığına gitmem gerek.bu süre içinde ücretsiz kalabileceğim bir yer nasıl bulabilirim? Biri 2 diğeri 6 yaşında 2 kızım var toplam 4 kişiyiz.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba. Yazımda anlattığım Couchsurfing ücretsiz konukseverlik ağına üye olup kalacak ev bulmayı deneyebilirsiniz. Kosova’daki Türklerle görüşüp yardım istemek de bir yol olabilir. İyi şanslar dilerim.

  30. Merhaba Alper bey,finlandiyada iş bulma veya para kazanılabilecek meslekler nedir?oturma ve çâlışma izni gereken şartları ve püf notaları varmıdır?atlanılmaması gereken kural ve şartlar…

  31. ya boşverin Anıl bey’i be kardeşim,o da fikrini söylemiş,aşağıdan yukarı hep Anıl Bey takıntısı yapanlar yakışmıyor yaa,hadi konumuza dönelim!

  32. İyi günler, benim sorum şu, yurtdışı gezilerine nerden nasıl başlamalı? Özellikle benim gibi pasaportu dahi olmayan biri için. Tek başına gezmek mi yoksa tur ile gezmek mi? Dil sorun olur mu? Güvenlik? vs. bir çok soru aklıma geliyor. Bir de gezilerinizi nasıl planlıyorsunuz? Nerede kaç gün kalacağınızdan nerde kalıp ne yiyeceğinize kadar nasıl organize ediyorsunuz?

    • Merhaba. Pasaportsuz gidilebilen ülkeler Ukrayna, Kuzey Kıbrıs, Gürcistan ve Moldova yazılarımı okumanızı öneririm. Yakın ülkelerden başlamak daha kolay olur, batıda Balkanlar, doğuda Kafkaslar. İngilizce konuşabiliyor musunuz? Biraz İngilizce biliyorsanız tursuz gezebilirsiniz. Güvenlik ülkeye göre çok değişir. Kısa seyahatlerimde genelde kalacak yeri Couchsurfing veya ucuz otellerden önceden ayarlıyorum. 1 aylık gezilerimde ise genelde serbest gezip yolda ayarlıyorum. Bu yazının da olduğu Çeşitli adlı sayfada çok bilgi yazısı var.

  33. Merhabalar ben de evli 6 yaşında kız çocuğu olan bir anneyim yabancı bir dilim yok yurt dışından gelen misafir ağırlamak istiyorum çünkü kızım İngilizce öğrenmeyi çok istiyor temel kelimeleri biliyor ancak daha fazlası için yetemiyorum misafir ağırlayarak hem yeni insanlar tanımış oluruz hem de kızım büyük bir çaba ve para harcamadan küçük yaştan itibaren dil öğrenmeye başlar diyorum sizce doğru mu düşünüyorum, bu konuda yorum bekliyorum sizlerden.

    • Merhaba. Couchsurfing gönüllü konukseverlik ağı yabancı insanlarla, gezginlerle tanışmak için çok iyi bir sistem. Ancak evinize gelenler doğal olarak zamanlarının çoğunu dışarıda gezerek geçireceklerdir. Bence yine de yararını görürsünüz. Couchsurfing profilinize bu beklentinizi yazar, konuklarınızın örneğin günde 1 saat çocuğunuza İngilizce öğretmelerini rica ederseniz, buna istekli kişiler gelir ve herkes mutlu olur.

  34. Merhabalar. Ben o siteye yeni üye oldum. Find Host seçeneğini seçip gideceğim şehri yazıyorum tarih de belirtiyorum ama hiç kullanıcı çıkmıyor. Evinde kalmak isteyeceğim kişileri hiç bulamıyorum istek gönderebilmek için. Toplam ev sahibi sayınız yazıyor binlerce kişi. Ama listeleme yapmıyor ve ben istek yollayamıyorum nasıl yapacağım. Teşekkürler.

  35. Çok teşekkürler oldu sonra. İlk başta uğraşa uğraşa yapamadım. Ama ücretli üye olmayınca sanırım sadece 10 tane istek göndermeye izin veriyor haftada.

    • Rica ederim. Evet maalesef belli bir süre ve sayıda kalma isteğinden fazlasını paralı yaptılar. CouchSurfing yoluyla nerede kalacak ev arıyorsunuz? bazı ülke ve kentlerde kola gönüllü ev sahibi bulunurken, bazılarında son derece zor oluyor.

  36. Londra’ya gitmeyi planlıyorum. vize olayını halledebilirsem. normalde yeşil var ama İngiltere vize istiyor. geçen yıl 5 ülke gezdim avrupada. İngiltere için zor mu olur? hangi ülkelerde bulması kolay hangisi zor? İngiltere’ye açıkçası İngilizce pratik için gitmek istiyorum bir de pegasusta uçak biletleri gayet uygun.

    • Londra dünyanın merkezi, işiniz zor. Host sayısı yüksek ama talep çok fala. Bende de yeşil var, ama UK için vize aldım mecburen. Örneğin ben Brezilya, Arjantin ve Uruguay’da Couchsurfing sisteminden kolayca kalacak evler buldum. 1 ay 3 Baltık ülkesinde kent ve kasabalarda hep Couchsurfing ile kaldım. Japonya kentlerinde bulamadım, Çin’de Pekin’de zor buldum, ama turistik olmayan Tianjin’de kolay oldu.

  37. teşekkür ederim bilgiler için. artık hostelde kalırım çok sıkıntı değil. önemli olan gitmek görmek uygun yorumları iyi ve merkeze yakın hostelleri değerlendiririm.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz