Bu yazımda Buenos Aires gece hayatı, tanıştığım Arjantinli arkadaşlar, eğlence, bar, ev partisi var. İşte Buenos Aires‘te kaldığım ev ve arkadaşlarım. Samimiler, çok ve aynı anda konuşuyorlar, gülüyorlar, öpüyorlar, dokunuyorlar, kaynaşıyorlar. Bizim gibi. Burada olmak, Batı Avrupa veya Kuzey Amerika’da olmaktan çok daha yakın bir duygu. Latin Amerika gezisi sıcak insanları sayesinde güzelleşiyor.
My friends and home in Buenos Aires. They are friendly, they talk a lot and sometimes all together, they laugh, kiss, touch, socialize easily. As we do at home. Being here is much closer than being in West Europe or North America. Not as the distance, but the feeling.
İşte Leonardo, Euge, Andres, Valeria, Anita, Paula, ben ve CS evsahibim Sebastian:
Dün akşam ev sahibim Sebastian ve arkadaşlarına yemek hazırladım; 9 kişiydik, 3 kişi mutfakta çalıştık. Sebastian ve Euge ile yemek hazırlamak keyifli. Sebastian közle ve tencereyle ilgilenirken, Euge söylediğim her şeyi doğradı. Zaten Euge her yemek yapılışında “doğrayıcı” görevini severek üstleniyormuş. Büyük bir çoban salata, tunçilik (İstanbulcası patlıcan salatası), közlenmiş etli kırmızı ve yeşil biberlerden sarımsaklı, sirkeli ve zeytinyağlı meze. Patlıcan ve biberleri ocakta közledim. “Patlıcanın bu kadar lezzetli olabileceğini bilmezdik” dediler. Hepsi kokusunu ve lezzetini beğendi, değişik ve leziz buldular, daha önce hiç közlememişler.
Ara sıcak olarak mantarların saplarını kopardığımda oluşan çukurlarına minicik tereyağ, rendelenmiş çedar ve mozarella peyniri doldurdum. Üzerine az kırmızı toz biber serptim, fırına verdik, bu yöntemi ve peynirli mantarın lezzetini beğendiler. 2.5 kilo etten tas kebabı pişirdik beraber. Daha önce bu kadar çok etle tencere yemeği yapmamıştım. Türkiye’den getirdiğim kırmızı biberden de ekledim, hafif acımsı oldu, lezzetli buldular. Yemek pişirmeyi az bildiğim halde yaptıklarımı beğenmeleri beni pek mutlu etti. Dünyanın öbür ucunda Türk yemekleriyle bu sıcacık Arjantinlileri mutlu etmek harika bir duygu.
Buenos Aires’te Eğlence
Arjantin de komşuları Brezilya ve Uruguay gibi etin çok sevilip tüketildiği bir ülke. Ama yeşillik yedikleri de oluyor elbette. Aşağıdaki otu bizde olmadığı için tanıyamadım ama sanırım maydanozla aynı familyadan bir bitki.
Doğal görüntü ve eğlence olsun diye muzırlık edip habersiz çekim yaptım. Müzikler Bandista ve Duman’dan:
Buenos Aires‘te evinde kaldığım Sebastian 5 yıldır bu kentte yaşıyor, güvenli ve nezih Belgrano semtinde. 5 yılda 3 kez silahlı soyguna uğramış. Latin Amerika’da 1 Ayda 4 Mevsim gezimin dahilindeki 4 ülkeden en güvenli olanı Uruguay, fakat kötü şans, orada silahlı soyguna uğradık. Birlikte soyulduğum Uruguaylı arkadaşım “Lütfen burada soygunların sık olduğunu düşünme, benim son 1 yıldır bu sadece üçüncü soyulmam” dedi. Buenos Aires’te gece yalnız dışarı çıkmaya hiç niyetim yok. Ama Latin Amerika gezisi yaparken Buenos Aires gece hayatını görmeden de ayrılmam.
Buenos Aires Gece Hayatı
Modern Palermo (barrio) Mahallesi, kaldığım Belgrano Mahallesi ile Buenos Aires merkezinin arasında, yaklaşık ortalarda bir yerde. Barlar, restoranlar, eğlence yerleri ve butiklerle dolu bu güzel mahallenin, Palermo-Viejo, Palermo-SoHo, Palermo-Hollywood gibi semtleri var. Evinde kaldığım arkadaşım Sebastian’ın arabasıyla Palermo’daki Sugar Bar’a gittik ve diğer arkadaşlarla buluştuk. Sugar Bar, Costa Rica Caddesi’nde 4619 numarada, Armenia Caddesi ile kesiştiği yerde. Buenos Aires gece hayatı için iyi bir mekan.
Sugar Bar lüks değil ama ünlü bir yer. Fiyatlar da ona göre:
Salatalar: 16-40 Peso (6,5-15 TL)
Hamburger ve sandviçler: 45-55 Peso (18-22 TL)
Aperitif, meze ve yemekler: 20-55 Peso (8-22 TL)
Votka, rom, viski, tekila, cin: 22 Peso (9 TL)
Bir sürahi votka-limon: 50 Peso (20 TL)
Kadeh şarap: 15 Peso (6 TL)
Şişe şarap: 40-65 Peso (15-25 TL)
Fernet: 26 Peso (10 TL)
Meşrubatlar: 12-14 Peso (5 TL)
İstanbul’da benzeri bir mekanla kıyasla yiyecekler burada biraz daha ucuz, içkiler çok daha ucuz.
Sugar Bar hem Buenos Aireslilerin hem de burada yaşayan yabancıların gittiği bir mekan. Aynı zamanda bir spor bar olan ve mağara gibi kaba duvarlara sahip Sugar Bar, 19:00 ile 00:00 arasındaki “happy hour” sayesinde hafta içi de doluyor. Arjantin gezisi yapanlara öneririm.
Perşembe akşamları kızlar küçük bir giriş ücreti ödeyerek gece yarısına kadar sınırsız içki içebiliyorlar. Sugar Bar’da sık sık kostümlü “canavar partisi” yapılıyor. Eğlencesiz bir Latin Amerika gezisi olmaz tabii, Buenos Aires gece hayatını görmek gerek.
Tango dans barları ve kulüpleri bu yazımda: BA Gezisi Rehberi
Sugar Bar‘ın iki büyük salonundaki alçak tabureleri ve döşekleri, birbirini tanımayan grupların kaynaşmalarını kolaylaştırıyor. Kısılan kırmızı ışık, alkolle de birleşince insanları olduklarından biraz daha güzel gösteriyor; bütün dünyada aynı taktik.
Nadia Türk işi nazar boncuğu sayesinde kem gözlerden korunuyor.
Aşağıda Daniela’yı Türkiye’den hediyem nazar boncuğuyla görüyorsunuz.
Bir dakika ama, bütün Latin Amerika kıtasına nazar boncuğu dağıtıyorum! Küçük olasılık ama Emel Sayın’ın söylediği Alâeddin Şensoy bestesi “Mavi boncuk kimdeyse, benim gönlüm ondadır” şarkısı Latin Amerika’da duyulursa durum karmaşık bir hal alabilir.
Sugar Bar’da kısa bir görüntü:
Pisuvar kurnalarını kafes içine aldıklarına göre daha önce birileri bunları kırmış olmalı.
Buenos Aires’in muazzam güzellikteki Recoleta Mezarlığı’nı ve Evita’nın mezarını görmek için TIKLAYIN.
slm. ben ankaradan yasin aksoy .arjantinde bir türkün bana yol göstermesini bekliyorum. konu mobilya. ben oralara hiç gitmediğim için küçük bir desteğe ihtiyaç duyuyorum. eğer yardım ederseniz sevinirim ve bana yazın lütfen aşağıda telefon numaramı da veriyorum. 00 90 532 66651..
Merhaba Yasin Bey,
Ben yukarıda görüldüğü gibi Arjantin’e gezmeye gittim, mobilya piyasasını bilmem. Ayrıca orada yaşamıyorum ve yaşayan Türk tanıdığım yok. Üzgünüm, yardımcı olamayacağım. İyi şanslar.
alper bey 31-12-2013de hareketle 2 ay güney amerikaya gidiyorum buonesaires gidiş sao paola dönüş, seyyahım 67 yaşında emekli subay ve 9 yıldır teknede yaşayan biriyim basitce bir rota çizmenizi görmem gereken yerleri barınma ve yeme içmede (HOŞ NOTLARINIZDA DETAYLI YAZMIŞSINIZ YA)yinede basit bir kişiye özel reçete yazarmısınız şimdiden teşekkürler
atilla
Merhaba Atilla Bey,
Ne mutlu size. Uruguay güzel bir ülke, zaman ayırmanızı öneririm. Paraguay da az gidilen ama ilginç bir ülke. Geceleri Buenos Aires ve Sao Paulo’da sokak soygunları yaygındır, dikkat. Ben evlerde kaldığım için otelleri bilmiyorum. 2 ay olduğuna göre Şili, Bolivya ve Peru’yu görmeniz iyi olur.
İyi yolculuklar.
:))) 4 mevsim gezisinin en guvenli ayagi Uruguay hakkatten çok guvenliymis adamin “lutfen yazma ben pek saldiriya ugramadim sadece 1 yilda 3 kez” demesi çok güldürdü beni yinede cesaret edip gece hayatini bizler için goruntulemeniz çok hostu farkındayım tuhaf bir yorum anlayisim var fakat super, mukemmel deyip sözü oylece ortada yalin bir halde birakmak tarzim degil :)) ben boyle bir takipçinizim.
Onu diyen bir kadın, ve “yazma” demedi.
Yazılarımı okumanızdan memnunum, teşekkür ederim. 🙂
Arjantinlilerin Türk yemeklerini beğenmesine sevindim. Buenos Aires’te gece hayatı nasıl, güvenli mi?
Arjantinliler pişirdiğim Türk yemeklerine bayıldı.
Buenos Aires gece hayatı için maalesef güvenli diyemeyeceğim. Barlarda sorun yok ama gece yolda yürürken silahlı soygun riski yüksek.
Arjantin’de Türk yemekleri pişirmek. 🙂 Buenos Aires gece hayatı hakkında bilgi vermeniz iyi olmuş.
selam.. ben de daha çok şunu merak ediyorum genel yaşam aylık ortalama kaç dolar malıyetlı örnek..ortalama ev kiraları insanların aylık geliri… bunları belirtirseniz çok mutlu olurum. kolay gelsin.
Merhaba,
Arjantin’de aylık ortalama gelir 1.000 Amerikan Doları civarında. Büyük bir evin kirası 700 dolar, küçük bir dairenin kirası 400 dolar. Arjantin yeme-içme, genel giderler, lokanta, manav gibi yaşam masrafları bakımından Türkiye’den %20 ila %50 daha ucuz.
Sadece 3 kere silahlı soygun olması güvenli sayılıyor 🙂 Müthiş bir yazı olmuş
SELAM SAHİbİNDEN COM GİBİ BİR SAYFA VARMI.. Kiralık satılık yerler ile ilgili bilgi alabileceğimiz.
Kiralık daire için belli bir site bilmiyorum, Google yoluyla bulabilirsiniz.
merhaba arkadaslar ben baris 24 yasindayim 3 aydir arjantin buenos aires te yasiyorum ve dahada uzun bir sure burada kalacagim avenia mayo kaldigim hostel gunluk 5 saat geceleri otelde calisiyorum ayrica gunduz calisabilecegim para kazanabilecegim bir is ariyorum burada yasiyan turk insanlar ile tanismak istiyorum acil olarak is bulabilmek icin yardima ihtiyacim var saat araliklari onemli degil uzun bir sure burada yasamaya kararliyim biraz ispanyolca ve orta halde ingilizce konusabiliyorum inanin acil olarak yardima ihtiyacim var telefon numaram kompany personal lutfen en kisa surede benim le iletisime gecmenizi istiyorum sevgiler ve saygilar +54 113088-8659 baris dagdeviren facebook adresim hepinize basarilar simdiden cok tesekkur ediyorum vize konusunda sikintim yok her 3 ayda bir uruguaya girdi cikti yapiyorum daha gecen gun bu islemi gerceklestirdim uzun bir sure vaktim daha var sevgiler saygilar herkese …!!
Baris computrabajo, zonajobs, bumeran ve craigslist’e bak da bana kalirsa ispanyolca yerine ingilizceni gelistir cunku Turk arayanlar da turizm de Ingilizce bilen birini aramakta. Bir de git UBA’ya universite okumak istiyorum de sana 2 yil ispanyolca kursu verecekler, bedava. Sonra bakarsin. Eskiden kolaymis da simdi Uruguay’da 6 saat kal yeter diye bir sey yok. Her an bu turist vizeni degistir diye uyari alabilirsin. Gir universiteye, calisiyorum hocam de hem DNI al hem de bedava ispanyolca ogren bence. Isi de en rahat soho da mesela yukaridaki sugarbar veya unicorn gibi yerlerde ya da sal telmo, microcentro gibi yerlerde sabah calismak icin bakarsan bulursun. OLX ve Capital IQ’da Turk alir. Elcilige de bir sor. Ben hic birini yapmadim sadece orada ders alip bir miktar da calismistim.
Arjantin’de yaşam, okuma, dil öğrenme ve çalışma hakkında bilgiler için teşekkürler Yasemin Hanım.
Metin bey merhaba…arkadas canlisi biriyim,avrupanin her bolgesinde arkadaslar var,ama velakin latin amerikada arkadas edinmeyi cok istiyorum,bu arkadasliklari nasil ve nereden tanisip elde edebiliriz ? ayrica yaziniz cok aciklayici, yani evi barki satip buraya bile tasinmayi insan dusunebilir :)))
Merhaba. Buenos Aires kentindeki arkadaşlarımın hepsi cana yakın ve iyi insanlardı. Çeşitli sayfamdaki Couchsurfing yazımda anlattığım sistemden evinde kalacağım kişi buldum, onun arkadaşlarıyla da tanıştım. Ayrıca gece barda, gündüz gezilecek yerlerde de Arjantinlilerle tanıştım.
Ben Arjantinde yaşıyorum 19 yaşındayım burda üniversite okuyorum
Anlamadım şey sen ispanyolca bilmeden ispanyolca yazmaya çalışmışsın
Yetmezmiş gibi çeviremediğin yerleride Türkçe yazmışsın jaja
Bu nasıl iş yahu. Googleden çevirsen daha anlaşılır olurdu!
Ben sadece Türkçe yazıyorum. Sizin otomatik çeviri seçeneğiniz açık, onu kapatın. Buenos Aires’e selamlar.
A pardon o zaman 🙂
Ne zaman gelmiştiniz BAires e?
Buenos Aires, Arjantin ve diğer 3 Güney Amerika ülkesini 2012 Temmuz ve Ağustos aylarında gezdim. Siz ne zamandır Buenos Aires’te okuyorsunuz? Hangi üniversite? Ücretleri nasıl yabancılar ve Arjantinliler için?
Burda devlet üniversitesindeyim (ücretsiz)
İngenieria civil yani inşaat mühendisliği 1. sınıf
Ülkede çok aşırı kolombiyalı var 🙂
Tüm ülkelerin şivesi farklı en zor anlaşılanlar şilililer
😀 tekrar gelirseniz yardımcı olmak isterim herhangi ihtiyaç duyduğunuz konuda
Çok teşekkürler. Nerden esti o kadar uzakta okumak? 🙂 Başvuru, sınav, kayıt işleri nasıl oluyor?
De nadaa
Es una historia muy larga 😀
Anlatın lütfen, okuruz. 🙂
Hep yurt dışı isteği vardı içimde ben okulda ingilizce ve almanca gördüm hiç bişey bilmiyorum diyecek kadar zayıfım y bi gün faceden bi arjantinli biri ile tanıştım tam 5 ay aralıksız googleden çeviri yaptım sonra yavaş yavaş anlamaya başladım sonra diğer ispanyolca konuşan ülkelerden arkadaşlar edindim konuştum konuştum 8 aya geldiğinde dilim çok iyidi tuhaf olan şu ki arjantine gelene kadar kimseyle yüz yüze konuşmamıştım.
Sonra burda okuyan bi Türk le tanıştım o saolsun baya yardım etti şimdi birlikte yaşadığım çocuk
Onu şans eseri tanıdım y güvendim ve saolsun güvenimi boşa çıkarmadı
Es una historia re onda pero es verdad jaja.
Kayıt işlemleri 1 ay sürüyor onu yazamam
No se puede explicar con las palabras jaja